Vanliga frågor om självupphämtning

Förutom att få beställningar levererade direkt till sig kan kunderna även hämta upp beställningar i restauranger och andra butiker.

Vanliga frågor

1. Hur fungerar självupphämtning?

• Kunderna kan välja ”upphämtning” istället för ”leverans” när de beställer i appen.
  • Kunder som väljer ”upphämtning” kommer till din restaurang eller butik och hämtar själva upp sin beställning istället för att få den levererad hem till sig.

2. Hur ser jag vilken typ av beställning jag får (leverans eller självupphämtning)?

• Kontrollpanelen för beställningar i Uber Eats Manager visar dig om en beställning avser självupphämtning eller leverans.
  • Du ser beställningstypen bredvid beställnings-ID/under kundens namn.

3. Vad gör jag om kunden tagit fel beställning?

• Butiken ansvarar för att rätt beställning ges till rätt kund.
  • Innan du lämnar över en beställning bör du bekräfta att namn och beställnings-ID stämmer. Oroa dig inte, du får fortfarande betalt för den här beställningen.
  • Om en kund tar fel beställning kontaktar du supporten och ber om hjälp.

4. Vad händer om en kund kommer för sent och ber mig att göra om maten?

• Vi ber butikerna att hålla upphämtningsbeställningar i minst 60 minuter för att kunderna ska få tid att hämta upp dem.
  • När det gått 60 minuter efter att beställningen gjordes kan du markera beställningen som ”upphämtad”. Kunden debiteras och du får betalt för beställningen.
  • Om en kund kommer till butiken efter 60 minuter och ber dig att göra om maten kan du råda kunden att göra en ny beställning i appen.
  • Livsmedelssäkerhet är en prioritet. När du håller beställningar ska du se till att all mat eller dryck förvaras inom ett säkert temperaturintervall (i enlighet med vad som krävs enligt lag). Om maten inte längre är inom ett säkert temperaturintervall eller om du anser att den är osäker att äta ska du kassera den.

5. Vad händer om en kund beställer ytterligare mat eller objekt när de anländer?

• Du kan råda kunden att göra en ny beställning i appen om hen vill beställa fler objekt.
  • Kunden kan också beställa nya objekt direkt från dig.

6. Vad gör jag om jag inte längre vill ta emot upphämtningsbeställningar?

• Du kan inaktivera upphämtningsbeställningar i Uber Eats Manager-appen genom att gå till Inställningar, Upphämtning och sedan inaktivera knappen ”Upphämtning”. Du slutar då att ta emot upphämtningsbeställningar.
  • Du kan aktivera upphämtningsbeställningar igen genom att aktivera knappen ”Upphämtning”.

7. Kan jag sluta ta emot leveransbeställningar och endast acceptera upphämtningsbeställningar?

• Upphämtning är för närvarande endast tillgängligt som ett tillägg till leverans. Därför kan du inte erbjuda endast upphämtningsbeställningar.
  • Du kan erbjuda endast leveransbeställningar eller både leverans- och upphämtningsbeställningar.