Tips för att nå ut till fler kunder

Var du bäddar in knappen för din webbutik

Vi rekommenderar att du lägger till knappen längst upp på webbplatsen med texten: ”Beställ online”, ”Beställ nu”, ”Leverans” eller ”Avhämtning”.

Du kan bädda in knappen som en del av din övre navigeringstitel för att få mest trafik till din sida. Gör det enkelt för kunderna att göra en beställning genom att skilja knappen för din webbutik från andra knappar och uppmaningar.

Använd funktionen för flera butiker

Om du har fler än en butik kan du få en enda länk som kommer att omdirigera dina kunder att beställa från den mest effektiva butiken, baserat på deras leveransadress. Kontakta din kontoansvarige om du vill ställa in funktionen för flera butiker.

Bädda in din länk på sociala medier

Oavsett om du har en webbplats eller inte kan du lägga till länken till din webbutik på dina sociala mediesidor för att öka beställningarna.

Kopiera länken till din webbutik från Uber Eats Manager och klicka sedan på länkarna nedan för steg-för-steg-instruktionerna för hur lägger till en knapp i dina Instagram-, Facebook- och Google Business-profiler.

Dessutom kan du marknadsföra beställningar genom att lägga upp ett matfoto och skriva en bildtext för att påminna följare om att din restaurang är öppen för beställningar. Se till att du inkluderar länken till din webbutik så att dina följare kan beställa direkt.

Dela din länk via e-post eller SMS

Du kan göra det enkelt att beställa online genom att bädda in länken till din webbutik i e-postmeddelanden och SMS för kundmarknadsföring. Påminn kunderna om att du har öppet för leverans eller avhämtning, dela länken till din webbutik och få ditt företag att växa med hjälp av e-post- och SMS-marknadsföring.

Ha regelbunden kontakt med dina kunder

En av de bästa aspekterna med din webbutik är att du kan få tillgång till dina kunddata om de ger sitt samtycke i kassan. Logga in i Uber Eats Manager, klicka på fliken Rapporter i sidnavigeringen och begär sedan en rapport och välj Webbutiksskunder. Du kommer att få deras namn, efternamn, e-post, första och senaste beställningsdatum och -tid och hur mycket de hittills spenderat i din butik. Du kan använda dessa uppgifter för att ta kontakt med dessa kunder och erbjuda dem incitament att beställa på nytt från din restaurang.