Lär dig förstå de data som visas i Restaurant Manager

Uber Eats Manager är utformad för att hjälpa dig att förstå och förbättra din verksamhet med Uber Eats genom data och insikter. Logga in på Uber Eats Manager och se vilka typer av kund- och beställningsdata du har tillgång till.

Startsidan

Under fliken Start visas din resultatöversikt på en sida. Du kan justera datumintervallet till i går, den senaste veckan, de senaste 12 veckorna eller de senaste 12 månaderna. Om du har flera olika platser kan du också välja vilken specifik plats eller vilka specifika platser du vill visa data för.

Beställningssidan

Under fliken Beställningar visas din beställningshistorik. Du kan sortera, filtrera och söka efter tidigare beställningar samt granska transaktionsuppgifter för varje beställning.

Analyssidan

Under fliken Analys finns kostnadsfri, grundläggande information om försäljning, drift och kundinsikter. Detta inkluderar visualisering av nyckeltal över tid, butikstopplistor och färgdiagram. Datum- och butiksväljare (endast för handlare med flera platser) finns också tillgängliga.

I avsnittet Försäljning kan du se detaljer om vilka butiker och objekt som säljer bäst under vissa tider. I avsnittet Drift kan du se trender relaterade till onlinepriser och beställningsproblem (felaktiga, missade och avbokade beställningar). I avsnittet Kundinsikter kan du se hur många beställningar som kommit från både återkommande och nya kunder.

Feedbacksidan

Under fliken Feedback delas dina kunders feedback upp i fyra kategorier: Översikt, Restaurang, Menyobjekt och Leveransöverlämning.

På sidan Översikt visas ditt totala restaurangomdöme på en skala från 1 till 5, ditt genomsnittliga omdöme för menyobjekt och ditt genomsnittliga omdöme för leveransöverlämning. När du klickar på Visa omdömen i något av dessa avsnitt öppnas mer detaljerade sidor: Restaurang, Menyobjekt och Leveransöverlämning.

Rapportsidan

Under fliken Rapporter har du möjlighet att ladda ned oformaterade finans- och verksamhetsdata. Du kan välja plats/platser och ett anpassat datumintervall på upp till 31 dagar. Rapporterna du kan ladda ned inkluderar följande:

• Betalningsuppgifter: En sammanställd översikt över alla betalningar inklusive försäljning, skatter, serviceavgifter osv.
  • Felaktiga beställningar: En transaktionsrapport som ger insyn i återbetalningar och justeringar
  • De främsta felaktiga objekten: Identifierar vilka objekt din butik oftast har problem med
  • Beställningshistorik: En översikt över alla transaktioner, inklusive avbokade/missade/schemalagda beställningar och tillagnings-/leveranstider
  • Otillgänglig tid: Ger en översikt per timme över antalet minuter som en restaurang kunde ha varit online istället för offline
  • Kund- och leveransfeedback: Inkluderar omdömen från kunder och kurirer (5 stjärnor, tumme upp/ned), taggar och kommentarer
  • Feedback om menyobjekt: Denna rapport innehåller omdömen, taggar och kundkommentarer på SKU-nivå
  • Objekten som oftast inte hittades: Innehåller en lista över de objekt som oftast inte hittats

Så här beställer du rapporter

1. Logga in på Uber Eats Manager och välj Rapporter i menyn till vänster.

2. På sidan Beställningshistorik klickar du på knappen Beställ rapporter och väljer sedan:

• Rapporter: Välj den/de rapporttyp(er) du är intresserad av
    • Tidsintervall: Välj upp till en hel månad (31 dagar) med data åt gången (OBS! Verksamhetsuppgifter har en fördröjningstid på två dagar medan finansuppgifter är tillgängliga inom några minuter från det att de beställs)
    • Butiker: Välj den/de plats(er) du vill ha med
  3. När du har beställt en rapport kan du se rapportens status på sidan Beställningshistorik i Rapporthubben

• Beroende på komplexiteten i dina rapport-, datum- och butiksval kan rapporten vara klar för nedladdning på bara några sekunder eller upp till några timmar efter att du har beställt den.

Du får också ett meddelande via mejl (till den adress du loggade in i Uber Eats Manager med) om att din rapport antingen var felaktig och måste beställas igen eller att den är tillgänglig och kan laddas ned.

Av säkerhetsskäl bifogas dina rapporter inte i aviseringsmejlet. Ladda ned rapporterna direkt från fliken Rapporter i Uber Eats Manager-portalen.

Rapporten Betalningsuppgifter (som tidigare fanns under fliken Betalningar i Uber Eats Manager) skickades förr via mejl till dig, men för att öka säkerheten har vi uppdaterat våra system så att alla rapporter nu nås och måste laddas ned direkt under fliken Rapporter i Uber Eats Manager.

Så laddar du ned rapporter

På fliken Rapporter kommer du till din Beställningshistorik, som visar alla dina tidigare beställda rapporter och deras status. Om du klickar på Ladda ned i kolumnen Åtgärder startas nedladdningen av CSV-filen. De statusar och åtgärder du kan se inkluderar:

• När du har beställt en rapport ändras dess status till Förbereder och du måste Vänta på att ladda ned.

• När rapporten är klar ser du antingen statusen Tillgänglig med möjlighet att Ladda ned din rapport, eller Fel, vilket innebär att ett problem har uppstått och du måste Beställa på nytt.

• Alla rapporter förfaller 48 timmar efter att de ha förberetts, så om rapportstatusen är Utgången måste du Beställa på nytt.

Betalningssidan

Under fliken Betalning får du tillgång till dina intäkter per utbetalningsperiod, med uppgifter om nettoutbetalning, genomförda beställningar, betalningsfrekvens, betalningsdatum och status. Du kan också se dina bankuppgifter och en översikt över dina avgifter och andra betalningar. I detta avsnitt ingår:

• Intäkter: En sammanställd översikt av en daglig/veckovis utbetalning inklusive antal beställningar, avgifter, bankuppgifter, osv.

• Fakturor: Fullständig information om avgifter som betalats för Ubers tjänster (aktiveringsavgift, marknadsföring, osv.).

• Fakturainställningar: Här anges din skatteinformationsprofil enligt din dokumentation.