Vanliga frågor om allergiförfrågningar

Om du aktiverar allergiförfrågningar kan kunder som beställer från din restaurang meddela dig om relevanta livsmedelsallergener som måste beaktas när deras beställda menyobjekt tillagas. Kunderna ser en lista över de allergener som de kan välja, och de kan också lägga till ytterligare en allergen om den inte finns med på listan. De valda allergenerna markeras på beställningskortet i Uber Eats Orders-appen och även på kvittot.

Restauranger förväntas uppfylla dessa önskemål (t.ex. genom att ta bort allergenerna från det beställda objektet) i enlighet med sin livsmedelssäkerhetspraxis, men om förfrågningen inte kan uppfyllas förväntas du kommunicera med kunden genom att gå till Justera beställningen (steg för steg-guide nedan), så att kunden antingen kan välja ett annat objekt eller avboka beställningen.

Vad gör jag om jag inte kan tillgodose en särskild förfrågan?

Om beställningen är under behandling och en leveranspartner inte redan har skickats ut kan du meddela kunden att det har uppstått ett problem med hens särskilda förfrågan.

Det finns två sätt du kan meddela kunden:

På skärmen för beställningsuppgifter:

• Öppna Uber Eats Orders.
  • Tryck på beställningen.
  • Välj ”Justera beställningen”
  • Tryck på ”Det går inte att slutföra instruktionerna”. [Om detta alternativ inte är tillgängligt visas ett popup-fönster och du kan istället ringa kunden för att meddela hen. (Du behöver inte gå vidare med nästa steg efter att ha meddelat kunden.)]
  • Välj skälet till att du inte kan uppfylla förfrågan. På så sätt meddelas kunden. Tryck på ”Ring kunden” om du har frågor.
  • Tryck på ”Bekräfta”. Kunden har tio minuter på sig att svara innan beställningen avbokas automatiskt.

Under knappen ”Justera beställningen”:

• Öppna Uber Eats Orders.
  • Tryck på beställningen.
  • Tryck på ”Justera beställningen”.
  • Tryck på ”Det går inte att slutföra instruktionerna”. [Om detta alternativ inte är tillgängligt visas ett popup-fönster och du kan istället ringa kunden för att meddela hen. (Du behöver inte gå vidare med nästa steg efter att ha meddelat kunden.)]
  • Välj det objekt som innehåller allergiförfrågan och ange orsaken till att du inte kan uppfylla förfrågan.
  • Tryck på ”Meddela kund” för att meddela kunden att beställningen behöver uppdateras. Hen har tio minuter på sig att svara innan beställningen avbokas automatiskt.

Om alternativet ”Kan inte slutföra instruktionerna” inte visas kan det hända att leveranspartnern redan har skickats ut eller att alternativet inte är tillgängligt, beroende på hur kunden gjorde beställningen.

Information om hur du avbokar en beställning finns i den här artikeln. Se utbildningen här för mer information om Uber Eats Orders.

Dela butikens telefonnummer

Om du aktiverar Dela butikens telefonnummer kan kunder som beställer från din restaurang ringa butiken om de har frågor som rör matallergier. Butikens telefonnummer visas på sidan med butiksinformation under Allergiinformation och även på sidan för varje enskilt objekt.

Så väljer du att aktivera allergiförfrågningar

• Gå till ”Inställningar” i Restaurant Manager
  • Gå till avsnittet ”Allergiförfrågningar”
  • Växla knappen ”Tillåt allergiförfrågningar” till ”På”
  • Du inaktiverar den här funktionen genom att följa anvisningarna ovan och växla knappen till ”Av”.

Så aktiverar du delning av butikens telefonnummer

• Gå till ”Inställningar” i Restaurant Manager
  • Gå till avsnittet ”Allergiförfrågningar”
  • Växla knappen ”Dela butikens telefonnummer” till ”På”
  • Du inaktiverar den här funktionen genom att följa anvisningarna ovan och växla knappen till ”Av”.

Vilka är fördelarna med att aktivera allergiförfrågningar?

Om du väljer att ta emot allergiförfrågningar från kunder kan du:

• Enklare se vilka beställningar som innehåller allergiförfrågningar eftersom dessa är tydligt markerade i Uber Eats Orders och på kvittot

• Spara tid när du accepterar, ändrar eller avböjer beställningar i Uber Eats Orders – all information du behöver visas överst.

Hur lägger kunder till allergiförfrågningar?

Innan kunderna lägger till ett menyobjekt i varukorgen kan de inkludera en allergiförfrågan genom att trycka på avsnittet ”Allergiförfrågningar” och välja relevanta allergener i en lista, eller lägga till en ny allergen som inte finns med i listan.

Var ser jag allergiförfrågningar?

Allergiförfrågningar visas i beställningarna i Uber Eats Orders-appen. Dessa beställningar är markerade med rött högst upp i beställningen och även under tillhörande menyalternativ. Tryck på beställningen eller gå till Justera beställningen för att kommunicera med kunden om förfrågningarna inte kan tillgodoses.

Hur accepterar jag kunders allergiförfrågningar?

Tryck på ”Acceptera” (eller ”Bekräfta”) i beställningen för att bekräfta att du kommer att tillgodose den. Observera att du kan granska allergiförfrågningar innan du accepterar en beställning och avboka de beställningar du inte kan tillgodose. Alternativt kan du kontakta kunden för att meddela att du inte kan tillgodose en förfrågan och fråga om kunden vill ändra sin beställning.