Schemalägg en resa i förväg

Schemalägg en Uber-resa 30 minuter till 30 dagar före den tidpunkt då du vill bli upphämtad genom att trycka på klockikonen innan du bekräftar din resa.

Så fungerar schemalagda resor

Med funktionen Schemalagda resor kan du välja en tid då en förare kan hämta upp dig. Appen skickar en resebeställning till dig före den upphämtningstid du valt. Du får push-meddelanden när du matchas med en förare och när denna är i närheten, på samma sätt som vid andra resor.

Tänk på att:

• Du blir inte garanterad att kopplas till en förare när du schemalägger resor.
  • Vi meddelar dig i de sällsynta fall du inte blir kopplad till en förare.
  • Dynamisk prissättning kan gälla vid tidpunkten för din resa. Vi meddelar dig om ditt pris har ändrats.

Så här schemalägger du en resa:

1. Ange din destination i fältet ”Vart vill du åka?”.
  2. Dra igenom fordonsalternativen och tryck på ett alternativ för att välja det för din resa.
  3. Tryck på klockikonen bredvid knappen ”Välj”.
  4. Ange datum och tidpunkt för din upphämtning.
  5. Tryck på ”Ange upphämtningstid”.
  6. Uppdatera din upphämtningsplats vid behov och tryck sedan på ”Reservera”.
  7. Bekräfta din upphämtningsplats genom att trycka på ”Bekräfta upphämtning”.

Så här avbokar du en schemalagd resa:

1. Tryck på ”Konto” på huvudskärmen och sedan på ”Resor”.
  2. Välj rullgardinsmenyn ”Tidigare” och sedan ”Kommande”.
  3. Tryck på ”Avboka resa” under den resa du vill avboka.
  4. Bekräfta avbokningen genom att trycka på ”Avboka bokning”.

Du kan när som helst utan kostnad avboka din beställning innan du blir matchad med en förare. Normala avbokningsavgifter tillkommer när en förare har accepterat beställningen.

Var och när är detta tillgängligt?

Öppna appen för att se om schemalagda resor är tillgängliga i ditt område. Om de är tillgängliga kan du schemalägga en resa när som helst.

Du kan schemalägga resor till flygplatsen, men inte när du lämnar en flygplats. Om du lämnar en flygplats bör du beställa en resa på begäran.