Vanliga frågor om verifiering av identitet

Varför kräver Uber att jag verifierar mitt konto och/eller min identitet? Säkerhet har högsta prioritet för Uber. Vi kräver att användare av vissa produkter verifierar sina konton eller de identiteter som de rapporterar till oss. Vi gör detta för att skydda våra användare och för att förhindra att andra använder ditt konto.

Hur verifierar Uber mitt konto och/eller min identitet? Vi kan verifiera ditt konto och/eller din identitet på olika sätt. I vissa länder låter Uber passagerare ange sitt ID-nummer och/eller ta ett foto av sitt ID-kort. Uber slutför en verifiering av ID:t och kontrollerar också att inget annat konto är kopplat till denna handling.

Uber kan också låta passagerarna ta ett foto av sig själva för att verifiera sitt konto. Uber vidtar åtgärder för att säkerställa att dessa selfies är skyddade, och de delas aldrig med din förare. Vi tar också bort dessa foton efter en viss tidsperiod.

Om vi inte kan verifiera ditt konto och/eller din identitet (även om du inte skickar in den begärda informationen) kanske du inte kan använda vissa Uber-produkter när du betalar kontant, eller så kanske du måste ladda upp ett kredit- eller bankkort som betalningsmetod i ditt Uber-konto.

Använder Uber tredje part för att verifiera mitt konto och/eller min identitet? I vissa fall kan ditt konto eller din identitet verifieras av tredje part för Ubers räkning. Dessa tredje parter får inte använda dina uppgifter i något annat syfte än att verifiera din identitet och dina dokument eller rutinmässig granskning, dela eller lämna ut dina dokument och uppgifter, eller lagra dem, och de får inte lagra dina dokument eller uppgifter längre än vad som krävs för att de ska kunna utföra sina tjänster för Ubers räkning.

Delar Uber mina personuppgifter med förare, leveranspartner eller andra tredje parter? För vissa av Ubers tjänster och funktioner krävs att vi delar personuppgifter med andra användare eller på en användares begäran. För att aktivera de resor eller leveranser du beställer delar vi till exempel ditt förnamn och begärd upphämtnings-, avlämnings- eller leveransplats med föraren eller leveranspartnern. Vi kan också ge din förare eller leveranspartner bekräftelse på att du har slutfört en konto- eller identitetsverifieringsprocess. Uber delar inte annars dina uppgifter med förare eller kurirer.

Det kan också hända att vi delar sådana uppgifter med våra närstående bolag, dotterbolag och partner av juridiska skäl eller i samband med anspråk eller tvister. Mer information finns i Ubers sekretessmeddelande.

Kräver Uber att förare och leveranspartner verifierar sin identitet? Ja, alla förare och leveranspartner skickar in dokument för identitetsverifiering och annan information när de skapar ett konto för att använda Uber-plattformen. Förare och leveranspartner måste också då och då ta en selfie för att bekräfta att selfien matchar de bilder som har skickats in. De måste också skicka in nya dokument om verifieringsdokumenten slutar gälla.

Hur skyddar Uber den information jag skickar in för att verifiera min identitet? Uber har förbundit sig att skydda dina personuppgifter. Här ingår att kryptera dokumenten och annan information du skickar in för att verifiera din identitet och/eller ditt konto, att förhindra att de används i orelaterade syften och att endast lagra dem så länge det krävs för de syften vi har samlat in dem, i enlighet med tillämplig lag och på ett sätt som överensstämmer med vårt sekretessmeddelande.

Vad ska jag göra om jag har problem med att verifiera min identitet? Om du har problem med att verifiera din identitet eller om du anser att ett misstag har skett i våra system ska du kontakta Uber-supporten.