Aktivera tvåstegsverifiering

Genom att aktivera tvåstegsverifiering ger du ditt konto ett extra skydd. När tvåstegsverifiering är aktiverad möts du av två säkerhetsfrågor varje gång du loggar in på ditt Uber-konto.

Aktivera tvåstegsverifiering

1. Gå till kontohantering när du har loggat in på ditt konto
  2. Välj Säkerhet
  3. Välj Tvåstegsverifiering
  4. Följ de återstående stegen på din enhet

Även om du inte aktiverar tvåstegsverifiering kan Uber ibland kräva tvåstegsverifiering för att skydda ditt konto bättre. Om du till exempel begär ut en kopia av dina uppgifter eller vill ta bort ditt konto kommer Uber att kräva att du svarar på en säkerhetsfråga för att verifiera din identitet.

Inaktivera tvåstegsverifiering

1. Gå till kontohantering när du har loggat in på ditt konto
  2. Välj Säkerhet
  3. Välj Tvåstegsverifiering
  4. Inaktivera tvåstegsverifiering

Vilket alternativ ska jag använda för att få verifieringskoder?

SMS

Uber skickar en verifieringskod via SMS till det telefonnummer som användes för att konfigurera tvåstegsverifieringen. Standardpriser för SMS och data tillkommer.

Om du inte kan uppdatera ditt telefonnummer under kontohantering ska du kontakta oss för att få hjälp.

Du kanske inte kan ta emot SMS om du reser, befinner dig på en plats utan mobiltäckning eller inaktiverar SMS från Uber.

Säkerhetsapp

Dina verifieringskoder genereras av säkerhetsappen, så du behöver inte ha ett telefonnummer kopplat till ditt konto.

Säkerhetsappar fungerar offline, så detta är ett bra alternativ om du reser ofta eller beställer resor från andra enheter än din mobiltelefon.

Vad är reservkoder för något?

Reservkoder kan användas för att logga in på ditt konto om du inte får någon verifieringskod.

Vi rekommenderar att du sparar dina reservkoder efter att du konfigurerat tvåstegsverifiering och förvarar dem på en säker plats. Om du förlorar din telefon och behöver komma åt ditt konto kan du använda dessa koder för att logga in på ditt Uber-konto.

För att logga in med en reservkod:

1. På skärmen där du anger verifieringskoden väljer du en alternativ verifieringsmetod
  2. Välj Använd reservkod och ange en av dina sparade reservkoder

Reservkoder kan bara användas en gång. Om du använder alla dina koder och inte kan logga in för att få nya kan du kontakta supporten för att få hjälp.