Uppdatera min profil

Gör så här för att uppdatera namn, e-postadress, telefonnummer eller lösenord till ditt Uber-passagerarkonto:

1. Öppna appmenyn och tryck på ”Inställningar”.
  2. Tryck på fältet som visar namn, telefonnummer och mejladress.
  3. Tryck på den uppgift du vill ändra och ange den uppdaterade informationen.
  4. Gör dina uppdateringar och klicka på ”Spara”.
  5. Ange engångskoden som skickades till ditt mobilnummer för verifiering.

Bekräfta kontoändringar

Vi använder verifieringskoder för att säkerställa att det är du som gör ändringar i ditt konto. Det här kan du förvänta dig beroende på vilken information du ändrar:

• Telefonnummer: Du får en verifieringskod via sms. Ange koden i appen för att bekräfta ändringen.
  • E-postadress (endast iOS): Vi skickar en verifieringskod till din nya adress. Ange koden i appen för att bekräfta ändringen. Vi skickar också en avisering till din gamla e-postadress. Om du inte får något mejl ska du kontrollera din skräppostmapp och stavningen på din e-postadress innan du beställer en ny kod. Om du fortfarande inte får verifieringskoden ska du trycka på ”Jag har ett problem”.
  • Lösenord: Du kommer att ombes ange ditt befintliga lösenord i appen. Lösenord måste bestå av minst fem tecken.

Vi föreslår att du följer nedanstående rekommendationer:

• Du rekommenderas alltid att kontrollera stavningen på din mejladress och se till att du angett ditt nya telefonnummer korrekt.
  • Vi rekommenderar att användare bara har ett Uber-konto för både resor och Uber Eats.
  • Om du även har ett förar- eller leveranspartnerkonto kan ditt passagerar- eller Uber Eats-konto vara länkat. Om du har uppdaterat ditt telefonnummer, din e-postadress eller ditt lösenord för ett konto kommer det att visas på båda kontona.
  • Observera att vissa ändringar av ditt namn inte är tillåtna. Dessa är:
    • olämpliga ord
    • namn med siffror
    • namn med emojis
    • användning av symboler (!, ? osv.).
  • Kontakta oss här om du har problem med att uppdatera dina personuppgifter.