Dela priset för en resa med en vän.

Under resan kan passagerarna dela på priset genom funktionen Dela priset. Så här delar du på priset:

1. Beställ en resa.
2. Välj Dela priset längst ner på skärmen.
3. Ange passagerarnas namn eller telefonnummer.

Om du använder den nya appen:
1. Beställ en resa.
2. Dra upp från appens botten och tryck på din önskade betalningsmetod.
3. Tryck på Dela priset
4. Ange de andra passagerarnas namn eller telefonnummer.

Alla du bjudit in får en aviseringsbegäran att acceptera delat pris. Priset delas sedan lika mellan passagerarna som accepterar och du själv.

Tänk på att alla medpassagerare debiteras en avgift på 25 cent för delat pris.

Ditt kvitto visar den totala prisdelen för alla passagerare

Om en passagerare inte godkänner att dela priset eller inte har en giltig betalningsmetod debiteras du både denna persons del av priset och din egen. Aktiva kampanjer på ditt konto tillämpas bara på din del av priset.

Delat pris är inte tillgängligt för alla Uber-alternativ. Vi kan inte dela på priset när resan slutförts.

Observera: Apple Pay kanske inte fungerar på delade priser. Om du använder Apple Pay men ändå vill dela på priset kan du behöva välja en annan betalningsmetod. Du kan växla tillbaka till Apple Pay under din nästa resa.