Avisering om efterlevnad av förartillgänglighet

Förare måste följa all tillämplig nationell, regional och lokal lagstiftning som rör transport av passagerare med funktionshinder.

• Om en förare bryter mot lagar gällande transport av passagerare med funktionshinder utgör detta också ett brott mot tekniktjänsteavtalet.
  • Dessutom förväntas förare tillgodose behoven hos passagerare som använder rullatorer, kryckor, käpp, hopfällbara rullstolar eller andra hjälpmedel i största möjliga mån.
  • Anmälningar om olaglig diskriminering medför en temporär inaktivering av förarens konto medan Uber granskar händelsen.
    • Bekräftade brott mot lagar som rör behandling av passagerare med funktionsnedsättning kan resultera i att föraren stängs av permanent från Uber-appen

Mer information om tillgänglighet med Uber återfinns nedan.