Hantera Uber Family-profiler

Skapa en familjeprofil

1. Gå till ”Konto” och välj ”Inställningar” i appen.
  2. Bläddra ner och tryck på ”Familj”.

Endast en familjeprofil kan skapas åt gången. Familjemedlemmar kan inte begränsas till vissa fordonstyper eller utgiftsgränser.

Användare i Sydkorea och Indien kan inte skapa nya familjeprofiler, men kan hantera befintliga familjemedlemmar, betalningsinställningar och e-postkvitton under Familjeinställningar.

Bjud in en medlem

1. Gå till ”Konto” och välj ”Inställningar” i appen.
  2. Bläddra ner och tryck på ”Familj”.
  3. Tryck på ”Lägg till medlem” och välj personer i din kontaktlista för att skicka en inbjudan till din profil.

Uber Family följer Ubers allmänna villkor så att användare fortfarande måste vara 18 år (eller ha uppnått den myndighetsålder som gäller på deras plats) för att kunna registrera sig och resa med Uber.

Ta bort en medlem

1. Gå till ”Konto” och välj ”Inställningar” i appen.
  2. Bläddra ner och tryck på ”Familj”.
  3. Välj namnet på den familjemedlem du vill ta bort.
  4. Tryck på ”Ta bort familjemedlem”.

Innan du verifierar att en medlem har tagits bort från familjeprofilen ska du se till att

• Du har uppdaterat till den senaste versionen av appen.
  • Stäng appen och öppna den sedan igen för att se om medlemmen har tagits bort.

Ändra betalningsmetod

1. Gå till ”Konto” och välj ”Inställningar” i appen.
  2. Bläddra ner och tryck på ”Familj”.
  3. Under ”Inställningar” väljer du ”Standardbetalning”.

Endast kredit- eller bankkort kan användas som betalningspreferens för din familjeprofil.

Ändra e-postadress för resekvitton

Så här ändrar du den e-postadress som kvitton skickas till för din familjeprofil:

1. Gå till ”Konto” och välj ”Inställningar” i appen.
  2. Bläddra ner och tryck på ”Familj”.
  3. Under ”Inställningar” väljer du ”E -postkvitton” och gör ändringen.

Radera familjeprofil

Familjeprofilens ägare kan ta bort profilen. Gör så här:

1. Gå till ”Konto” och välj ”Inställningar” i appen.
  2. Välj ”Familj”.
  3. Bläddra längst ner, tryck på ”Ta bort familjeprofil” och bekräfta.