Så här beställer du en resa / får en prisberäkning

Så här beställer du en resa i Uber-appen:

1. Öppna din app och ange din destinationsadress i fältet ”Vart vill du åka?”.
  2. Svep uppåt för att se alla tillgängliga fordonsalternativ i ditt område. Tryck på ett för att välja det för din resa, och tryck sedan på ”Välj UberX” (knappen kommer att visa ditt fordonsval).
  3. Du kan behöva bekräfta din upphämtningsplats. Om så är fallet ska du flytta kartnålen på kartan eller välja ur en lista med platser. Tryck på ”Bekräfta upphämtning” för att skicka din beställning till godkända förare i området.
  4. Om du inte ombeds att bekräfta din upphämtningsplats ska du trycka på ”Bekräfta UberX” (knappen kommer att visa ditt fordonsval) för att skicka din beställning till godkända förare i området.
  5. Du kommer att se en beräknad tid som ska matchas med en godkänd förare. Om inga förare är tillgängliga för den typ av resa du har valt kommer appen att föreslå en alternativ typ av resa med tillgängliga förare i närheten.
  6. När en förare accepterat din beställning ser du personens plats och beräknad ankomsttid på kartan.

Appen kommer att meddela dig om inga förare är tillgängliga för din förfrågan.

Uber kommer att skicka aviseringar till dig när din förare närmar sig din upphämtningsplats.

I vissa städer kan du beställa en resa med flera stopp.

Du kan också spara dina favoritplatser för att kunna beställa resor snabbare:

Lägga till sparade platser på IOS

Lägga till sparade platser på Android