Så beställer du resor åt andra

Du kan använda appen för att beställa resor åt någon annan. Gör så här:

1. Tryck på knappen ”Vart vill du åka?” i appen.
  2. Tryck på ”Åt mig” längst upp på skärmen.
  3. Tryck på ”Lägg till en passagerare”.
  4. Ange din väns kontaktuppgifter: Välj antingen deras kontaktuppgifter från kontaktväljaren eller skriv in deras mobilnummer.
  5. Kontrollera att din vän har valts och tryck sedan på ”Nästa”.
  6. Se till att din väns kontaktuppgifter är korrekta och tryck sedan på ”Lägg till passagerare”.
  7. Välj önskad passagerare i rullgardinsmenyn.
  8. Ange din väns upphämtnings- och destination.
  9. Välj fordonsklass och beställ.

När resan har godkänts får din vän sms från Uber med uppgifter om förarens beräknade ankomsttid, förarens namn, registreringsnummer samt fordonets märke och modell. Din vän behöver inte ha Uber-appen för att kunna använda denna funktion. Om de har appen måste de tillåta aviseringar från Uber.

Du kan inte beställa mer än en resa i taget. När du beställer en resa åt en vän måste du vänta tills den resan avslutas innan du beställer en ny resa åt dig själv eller någon annan.