How to tip a driver

Du kan ge dricks om du vill och förare kan acceptera denna.

Du kan ge din förare dricks vid resans slut via appen. Om du blir ombedd att ge ett omdöme väljer du först ett omdöme för din förare och sedan kommer du också att få möjlighet att ge dricks.

Du kan också ge dricks för en tidigare resa via appen, på riders.uber.com eller via ditt e-postkvitto.

Om du vill ge dricks för en tidigare resa i appen eller på riders.uber.com väljer du resan i resehistoriken och klickar på Lägg till dricks.

Klicka på Lägg till dricks från din resa som skickats till dig via e-post.

Slutligen kan du också se alternativet att ge dricks till din förare under tiden du gör en resa. Du kan när som helst under hela resan ändra dricksbeloppet.

Efter resan har du 30 dagar på dig att lägga till dricks i appen, på riders.uber.com och via ditt e-postkvitto. Du kan också ge kontanter till din förare i stället.

Obs: Vid delade resor kommer endast passageraren som beställde resan från början att kunna välja dricksbeloppet för resan. Om dricks läggs till av den som ursprungligen beställde kommer den inte att delas med de andra passagerarna.

Uber tar inte ut några avgifter på dricksen.