Hur fungerar Uber?

Uber är en teknisk plattform som sammanför förarpartner med resenärer genom en smartphone-app.

Du kan använda Uber i lanserade städer för att beställa resor. När en förarpartner i närheten accepterar din förfrågan visas det i appen en beräknad ankomsttid för föraren och du kan även följa hur hen kör till din upphämtningsplats.

Använd din app för att ange din önskade destination innan eller under resans gång. Om du har en önskad resväg, är det bara att ge dem angivningarna till föraren.

När du kommer till din destination och går ur fordonet, avslutas även resan. Din resa beräknas automatiskt och debiteras direkt från det betalningsalternativ du angett till ditt Uber konto.

Direkt efter att en resa avslutas får du möjlighet att betygsätta din förare från 1-5 stjärnor. Din förarpartner ombeds också att betygsätta dig som resenär.

Ubers feedbacksystem är skapat för att främja en respekterad och bekväm miljö för alla.

Om du vill veta mer om hur Uber fungerar, kan du hitta andra artiklar i hjälp-centret. Du kan söka om du har särskilda frågor och svar.