Lösa in Uber Cash

Uber Cash visas i din app som det kombinerade saldot av eventuella presentkort, krediter som ges av Uber-supporten, kampanjkrediter, Amex Premium-förmåner eller Uber Cash-köp.

Det kan användas för de flesta resor och Uber Eats-beställningar, men är inte tillgängligt för resor som görs via familjeprofiler eller som beställs över webben.

Om du ville använda Uber Cash på en tidigare resa eller Uber Eats-beställning är det möjligt att ändra din betalning, men du behöver ha tillräckligt med Uber Cash på ditt konto för att täcka hela transaktionspriset.

När du beställer en resa tillämpas ditt saldo automatiskt, såvida du inte använder en företagsprofil.

Om du vill aktivera Uber Cash manuellt i en företagsprofil eller inaktivera det och spara det till ett senare tillfälle i din reseprofil måste du granska dina betalningsalternativ. Gör så här:

1. Ange din destination.
  2. Tryck på din aktuella betalningsmetod innan du bekräftar din resebeställning.
  3. Om du redan har en profil ska du välja din betalningsmetod igen och ange om Uber Cash ska vara på eller av med hjälp av knappen.
  4. Gå tillbaka till föregående skärm och beställ resan.

När du inte har tillräckligt med Uber Cash för att betala för en resa kommer det återstående beloppet att debiteras via den primära betalningsmetoden för ditt konto. För att du ska kunna använda Uber Cash måste du ha en aktiv betalningsmetod vald och kopplad till ditt konto.

Om du fortfarande har frågor om hur du använder Uber Cash eller behöver hjälp kan du kontakta oss nedan.