Hålla ditt Uber-konto säkert

Vad är nätfiske?

Nätfiske är ett försök att lura dig att lämna ut dina Uber-kontouppgifter (e-postadress, telefonnummer eller lösenord). Nätfiskeförsök görs ofta med hjälp av ett oönskat e-postmeddelande eller SMS som innehåller en länk eller bilaga som går till en falsk inloggningssida. Ubers medarbetare kommer aldrig att kontakta dig via mejl eller telefon för att be om dina kontouppgifter, inklusive ditt lösenord eller din mejladress.

Om du ombes ange e-postadress eller lösenord för ditt Uber-konto ska du se till att webbadressen i adressfältet i din webbläsare visar https://www.uber.com.

Så gör du om det finns misstanke om nätfiske

Om du får ett meddelande som hävdar att det är från Uber och ber dig att gå till en extern länk som inte är från https://www.uber.com ska du inte klicka på länken och inte svara med någon information.

Så hjälper du till att skydda ditt konto

• Använd ett unikt lösenord som du inte använder på andra webbplatser.
  • Se till att ditt lösenord innehåller minst 10 tecken, gemener och versaler, siffror och minst en symbol
  • Ange endast dina inloggningsuppgifter på https://www.uber.com
  • Se till att datorn har de senaste uppdateringarna och antivirusprogram