Kontakta min förare

Med Uber kan du kontakta din förare utan att avslöja ditt telefonnummer genom att ringa ett kostnadsfritt samtal direkt i Uber-appen.

När du ringer eller skickar SMS kommer föraren inte att se ditt privata telefonnummer. Istället får de ett samtal eller textmeddelande från ett unikt, anonymt lokalt nummer. Detta anonymiserade nummer kan ändras. Om en förare sparar detta nummer och försöker använda det senare för att kontakta dig kommer samtalet inte att anslutas.

Följ dessa steg om du vill använda det här alternativet när du har beställt en resa:

1. Tryck på telefonikonen nere till vänster på din skärm.
  2. Välj ”Gratis samtal”
  3. Om det är första gången du använder funktionen ”gratis samtal” måste du ge appen åtkomst till din telefons mikrofon.

Samtal i appen är en ny funktion som kommer att bli tillgänglig för fler kunder under de kommande månaderna. Inte alla kommer att få möjlighet att ringa samtal i appen från början.