Vad är Uber Reserve?

VAD ÄR UBER RESERVE?

Uber Reserve är ett alternativ för schemalagda resor där du kan beställa Premium-resor i förväg.

Uber Reserve-beställningar måste schemaläggas minst två timmar i förväg och kan avbokas utan kostnad upp till en timme innan resan påbörjas. Det finns även unika funktioner som väntetid, tidig ankomst och förhandstilldelning av förare samt en garanti om upphämtning i tid.

VILKEN PRODUKT KAN JAG BESTÄLLA FÖR ATT BOKA EN RESA?

För att boka en Premium-resa kan du beställa UberBlack eller UberLux.
För att boka en Economy-resa kan du beställa UberX, UberXL eller UberComfort.

Notera att Premium- eller Ecomonomy-bokningar eller produkternas tillgänglighet kan variera beroende var du befinner dig när du beställer din resa.

HUR BESTÄLLER JAG EN UBER RESERVE-RESA?

Om du vill göra en Uber Reserve-beställning öppnar du appen och följer nedanstående steg:

1. Tryck på ”Reservera” (en banderoll eller flik på appens startskärm).
2. Välj ”Reservera en resa”.
3. Följ anvisningarna på skärmen och ange dina beställningsuppgifter.

När du bekräftat uppgifterna och gjort färdigt Uber Reserve-beställningen dirigeras du tillbaka till bokningsfliken. Här kan du se information om befintliga beställningar och schemalägga ytterligare Uber Reserve-resor.

HUR MYCKET KOSTAR UBER RESERVE?

Det förberäknade priset för alla schemalagda resealternativ visas vid bokningstillfället. Det förberäknade priset för en Uber Reserve-resebeställning är en kombination av Premium-priset och en bokningsavgift.

KAN JAG AVBOKA EN UBER RESERVE-RESA?

Du kan avboka en Uber Reserve-beställning utan kostnad upp till en timme innan resan påbörjas. Om du avbokar beställningen mindre än en timme före den schemalagda starttiden måste du däremot betala det förberäknade priset för resan. Priset som appliceras när detta sker kan variera beroende på typ av reservation:

Premium-produkter: resans förberäknade pris.
Economy-produkter: Avbokningsavgift upp till resans minimumbelopp.

VILKA ANDRA FUNKTIONER GÖR UBER RESERVE SPECIELLT?

Förhandstilldelning av förare: När det är möjligt tilldelas en förare till din beställning i god tid före upphämtningstiden, snarare än precis före resan.
Favoritförare: Med funktionen Favoritförare kan du välja specifika förare som du vill matchas med när du beställer Uber Reserve-resor.

Du kan lägga till en förare i listan över favoritförare när du lämnar ett omdöme om resan. Tryck på knappen ”Favorit” när du fyller i förarens omdöme. Du kan se listan över favoritförare genom att öppna ”Inställningar” i appen och gå till avsnittet ”Favoritförare”. Du kan när som helst ta bort dina favoritförare.

Tänk dock på att du på grund av förartillgängligheten kanske inte alltid matchas med en favoritförare.

*Observera att funktionen Favoritförare endast är tillgänglig på vissa platser.

Tidig ankomst och väntetid: Föraren anländer flera minuter före avgångstiden och en väntetid på upp till 15 minuter ingår i priset.
Reseönskemål: Ange önskemål vad gäller temperatur, samtal och bagage.
Garanterad upphämtning i tid (för SPANIEN): Om föraren är sen får du ersättning i form av Uber-krediter.