Frågor om förare som är döva eller har nedsatt hörsel

Vi arbetar alltid med att göra Uber-upplevelsen så tillgänglig som möjligt för passagerare och förare.

Kontakta föraren

Möjligheten för passagerare att ringa en förare som är döv eller har nedsatt hörsel inaktiveras. Istället ombeds du att skicka sms till föraren om hen behöver ta kontakt med dig. Du kan skicka ett sms till föraren före ankomst för att meddela exakt var du står.

Kommunikation med föraren under en resa

För att hjälpa dig att kommunicera på ett bättre sätt med en förare som är döv eller har nedsatt hörsel kommer du nu att se ett särskilt kort i Uber-flödet där du kan lära dig att teckna grundläggande fraser på amerikanskt teckenspråk (ASL). När du trycker på det kan du välja grundläggande ord som ”Hej”, ”Tack” eller hur du stavar förarens namn.

Behörighetskrav

Körning med Uber kräver:

• en bakgrundskontroll
  • ett giltigt körkort
  • ett fläckfritt trafikregister.

Vi arbetar för att Uber-appen ska vara tillgänglig för passagerare och förare.

Navigering

När en förare accepterar en resa ombeds passagerarna att ange destinationen i förväg. Appen kommer att ge föraren en detaljerad vägbeskrivning.

Om du behöver uppdatera din destination eller lägga till ett stopp ska du uppdatera resan i appen.