Så använder Uber passagerarnas platsinformation (Android)

För resor

Uber använder din enhets platstjänster för att göra det enklare att ge dig en säker och pålitlig resa då du behöver den. Platsdata hjälper oss att förbättra våra tjänster, till exempel med avseende på upphämtningar, navigering, kundsupport med mera.

Om du använder en Android-enhet och platsinsamling är aktiverat kan vi samla in platsinformation från tidpunkten då du öppnar Uber-appen tills din resa avslutas eller avbokas. Detta gäller också när appen inte är synlig på skärmen.

Om du inaktiverar platsinsamling kan du fortfarande använda Uber-appen, men du måste ange upphämtnings- och avlämningsplatser manuellt. Platsinformationen kommer att samlas in från föraren under din resa och länkas till ditt konto, även om du har inaktiverat platstjänster för din app.

Gör så här för att hantera platsinställningarna från din enhet:
1. Öppna din enhets inställningar.
2. Hitta din platsåtkomst för Uber.
3. Aktivera eller inaktivera plats.

För cyklar och scootrar

Uber använder din enhets platstjänster för att göra det enklare att tillhandahålla en cykel eller scooter när du behöver den. Platsdata är avgörande för att hålla dig säker och ge kundsupport under och efter en resa.

Om du använder en Android-enhet bör platsinställningarna vara ”På”.

– På: Vi får samla in platsinformation från tidpunkten då du öppnar appen tills din resa avslutas eller avbokas. Detta gäller också när appen inte är synlig på skärmen.

Platsinformationen kommer också att samlas in från fordonet för att skydda våra resurser, hålla dig säker, ge kundsupport och efterleva lokala bestämmelser, även om du inte använder appen eller den körs i bakgrunden på din enhet.

– Av: Med det här alternativet inaktiveras platstjänster för appen och du kan inte använda cyklar och scootrar. Platstjänster måste aktiveras om du vill kunna använda cyklar och scootrar.

Gör så här för att hantera platsinställningarna från din enhet:
1. Öppna din enhets inställningar.
2. Hitta din platsåtkomst för Uber.
3. Aktivera eller inaktivera plats.

Dela med städer och myndigheter

I vissa fall måste vi dela information om de resor som genomförs med hjälp av vår tjänst med städer, myndigheter och lokala transportmyndigheter.

För att kunna uppfylla dessa krav samlar vi in geoplats- och tidsstämpeldata från enheterna, cyklarna och scootrarna på vår plattform.

Dessa uppgifter ger städer information om var varje resa börjar, slutar och resans rutt. Inga av de reseuppgifter vi lämnar till städer samlas in från din personliga mobila enhet eller identifierar dig direkt.

Vi behandlar alltid din platsinformation i enlighet med vår sekretesspolicy.