Så använder Uber passagerarnas platsinformation (Android)

Uber använder din enhets platstjänster för att göra det enklare att tillhandahålla en resa när du behöver den. Platsdata hjälper oss att förbättra våra tjänster, till exempel med avseende på upphämtningar, navigering, kundsupport med mera.

Om du använder en Android-enhet och platsinsamling är aktiverat kan vi samla in platsinformation från tidpunkten då du öppnar Uber-appen tills din resa avslutas eller avbokas. Detta gäller också när appen inte är synlig på skärmen.

Om du inaktiverar platsinsamling kan du fortfarande använda Uber-appen men du måste ange upphämtnings- och avlämningsplatser manuellt. Platsinformationen kommer att samlas in från förarappen under din resa och länkas till ditt konto, även om du har inaktiverat platstjänster för din app.

Du kan hantera platsinställningarna från din enhet. För att göra detta ska du öppna din enhets inställningar, leta upp platsåtkomst för Uber och välja mellan ”av” och ”på”.

Vi behandlar alltid dina platsdata i enlighet med vår sekretesspolicy.