Vi finns här för att hjälpa till

Så använder Uber passagerarnas platsinformation (iOS)

Uber använder din enhets platstjänster för att göra det enklare att tillhandahålla en resa när du behöver den. Platsdata hjälper oss att förbättra våra tjänster, till exempel med avseende på upphämtningar, navigering, kundsupport med mera.

Om du använder en iOS-enhet har du tre platsinställningar att välja mellan:

Alltid: Vi får samla in platsinformation från tidpunkten då du öppnar Uber-appen tills din resa avslutas eller avbokas. Detta gäller också när appen körs i bakgrunden.

Medan appen används: Vi får samla in platsinformation när appen är synlig på skärmen. Om vi i framtiden lanserar en funktion som behöver din platsinformation när appen körs i bakgrunden kommer vi att be om tillstånd innan vi samlar in denna information. Om du använder inställningen ”Medan appen används” får du också en avisering på skärmen så fort din platsinformation samlas in när appen körs i bakgrunden.

Aldrig: Väljer du ”Aldrig” inaktiveras platstjänster för appen. Du kan fortfarande använda Uber-appen men du måste ange upphämtnings- och avlämningsplatser manuellt. Platsinformationen kommer att samlas in från förarappen under din resa och länkas till ditt konto, även om du har inaktiverat platstjänster för din app.

Du kan hantera platsinställningarna från din enhet. Gör så här:
1. Öppna din enhets inställningar.
2. Tryck på ”Sekretess” och sedan ”Platstjänster”.
3. Välj ”Uber”.
4. Välj ”Alltid”, ”Medan appen används” eller ”Aldrig”.

Observera: Det finns särskilda situationer vid vilka Uber kan samla in uppgifter om platsen när appen körs i bakgrunden från passagerare med inställningen ”När appen används”. Exempelvis kan vi göra detta för att förhindra bedrägerier och som åtgärd vid säkerhetsincidenter. I dessa fall visas en avisering på skärmen.

Vi behandlar alltid dina platsdata i enlighet med vår sekretesspolicy.