Schemalägg en resa i förväg

Du kan nu schemalägga en resa med Uber 5 minuter till 30 dagar i förväg med funktionen Schemalagda resor.

Så fungerar Schemalagda resor

Med funktionen Schemalagda resor kan du boka en resa i förväg genom att välja ett upphämtningsfönster på 10 minuter. Föraren kommer att beställas för din räkning och anländer i det 10-minutersfönster du valt. Om en förare inte skulle finnas tillgänglig kommer du att aviseras.

Så här schemalägger du en resa

1. Tryck på ”Schemalägg” eller knappen ”Nu” till höger om fältet ”Vart vill du åka?”. Välj ett datum och ett tidsfönster på 10 minuter
  2. Tryck på ”Ange upphämtningstid”. Upphämtningsplatsen kommer automatiskt att vara din aktuella plats.
  3. Tryck på ”Aktuell plats” för att redigera upphämtningsplatsen. Du måste flytta dit markören är inställd.
  4. Ange din destination.
  5. Granska din prisberäkning och tryck på ”Schemalägg”.

Vänligen var redo att åka i början av upphämtningsfönstret på 10 minuter som du har angett.

Så ändrar eller avbokar du en resa

1. Tryck på ”Dina resor” i appmenyn.
  2. Välj ”Kommande”.
  3. Välj ”Redigera tid” eller ”Avboka resa”.

Du kan när som helst utan kostnad avboka din beställning innan du blir matchad med en förare. Normala avbokningsavgifter tillkommer när du blivit matchad med en förare.

Var och när är detta tillgängligt?

Du kan schemalägga en resa på praktiskt taget alla orter där Uber finns. Om det område du försöker schemalägga en upphämtning från inte är tillgängligt kan det hända att schemaläggningsknappen inte visas eller att du får ett felmeddelande om att schemaläggningen inte är tillgänglig i det området.

Du kan använda schemalagda resor för resor till flygplatsen, men de är för närvarande inte tillgängliga när du lämnar en flygplats. Om du lämnar en flygplats kan du fortfarande beställa en resa på begäran som vanligt.

Du kan schemalägga en resa via appen dygnet runt.

Hur mycket kostar det?

Priset för schemalagda resor är i stort sett samma som för resor som görs på begäran, och baseras på varaktighet, sträcka, trafik och efterfrågan. När du schemalägger en resa minst 60 minuter i förväg fastställs priset i förväg. Om du schemalägger mindre än 60 minuter i förväg kommer du att få en prisberäkning och om dynamisk prissättning är i kraft kommer du att aviseras via ett push-meddelande om ditt uppdaterade pris när din förare har tilldelats dig.

Bokningsavgift

Bokningsavgifter ingår också i schemalagda resor som en avgift för den bekvämlighet och tillförlitlighet som schemaläggning av en resa i förväg ger. När du schemalägger minst en timme i förväg kommer priset för din resa att låsas och du kommer inte att omfattas av dynamisk prissättning för din resa. Bokningsavgifter ingår i det pris du ser innan du beställer en resa.

Priser baserade på tid och sträcka gäller inte för Uber Reserve, dessa betalas enligt ett förberäknat pris.