Så använder Uber passagerarnas platsinformation

Enheten ber dig om tillstånd att dela din platsinformation när du registrerar dig för Uber, vilket inkluderar platsdata som samlats in via Bluetooth och närliggande wifi-signaler. Som standard ber appen dig att aktivera platstjänster – ”medan du använder appen” med hjälp av ”exakt plats” – för att erbjuda bästa möjliga service.

Vi använder platsdata för att:

• Hitta förare i närheten av dig och hjälpa dem att navigera till din upphämtningsplats
  • Visa resehistoriken i dina kvitton
  • Förstå och lösa supportärenden
  • För att felsöka och lösa programvarubuggar

Alternativ för platsinställningar

För iOS-enheter

• Alltid: Vi kan när som helst samla in platsinformation, även när du inte aktivt använder Uber-appen. Om en tjänst kräver inställningen Alltid kommer vi att be om tillstånd när du aktiverar tjänsten.
  • Medan appen används: Vi kan komma att samla in platsinformation när appen är synlig på skärmen, när du har beställt en resa och under själva resan. Om du använder inställningen Medan appen används får du en iOS-avisering på skärmen när din platsinformation samlas in medan appen körs i bakgrunden.
  • Aldrig: Med det här alternativet inaktiveras platstjänster för Uber-appen. Du kan fortfarande använda appen, men du måste ange upphämtnings- och avlämningsplatser manuellt. Platsinformationen kommer att samlas in från föraren under din resa och länkas till ditt konto, även om du har inaktiverat platstjänster för din app.
  • Exakt plats: Med det här alternativet inaktiveras exakt plats för platstjänster för Uber-appen. När det är inaktiverat kan du fortfarande använda appen, men du måste ange upphämtnings- och avlämningsplatser manuellt. Information om ”exakt plats” kommer att samlas in från föraren under din resa och länkas till ditt konto, även om du har inaktiverat exakt plats för platstjänster för din app.

För Android-enheter

• Medan appen används: Vi kan komma att samla in platsinformation när appen är synlig på skärmen, när du har beställt en resa och under själva resan. Om du använder inställningen Medan appen används får du en avisering på skärmen när din platsinformation samlas in medan appen körs i bakgrunden.
  • Endast denna gång: Det här alternativet aktiverar Uber-appens platstjänster endast för det här tillfället. Om du väljer det här alternativet kommer du att ombes aktivera platstjänster igen nästa gång du använder Uber-appen.
  • Tillåt inte: Med det här alternativet inaktiveras platstjänster för Uber-appen. Du kan fortfarande använda appen, men du måste ange upphämtnings- och avlämningsplatser manuellt. Platsinformationen kommer att samlas in från föraren under din resa och länkas till ditt konto, även om du har inaktiverat platstjänster för din app.
  • Ungefärlig plats: Med det här alternativet inaktiveras exakt plats för platstjänster för Uber-appen. När det är valt kan du fortfarande använda appen, men du måste ange upphämtnings- och avlämningsplatser manuellt. Information om ungefärlig plats kommer att samlas in från föraren under din resa och länkas till ditt konto, även om du har inaktiverat exakt plats för platstjänster för din app.

Du kan alltid hantera platsinställningarna i platsinställningarna på din enhet under Uber-appen.

Delning med kommuner och myndigheter

I vissa fall måste vi dela information om de beställningar som genomförs med hjälp av vår tjänst med kommuner, myndigheter och lokala transportmyndigheter.

För att kunna uppfylla dessa krav samlar vi in geoplats- och tidsstämpeldata från fordonen på vår plattform. Dessa uppgifter ger myndigheter information om var varje beställning börjar, slutar och leveransens rutt. Inga av de beställningsuppgifter vi lämnar till myndigheterna samlas in från din personliga mobila enhet eller identifierar dig direkt, men det kan hända att uppgifterna möjliggör identifiering (efter vissa ansträngningar). I så fall informerar vi dig före resan.

Det finns särskilda situationer vid vilka Uber kan samla in uppgifter om platsen när appen körs i bakgrunden från användare med inställningen ”När appen används”. Exempelvis kan vi göra detta för att förhindra bedrägerier och som åtgärd vid säkerhetsincidenter. I så fall visas en avisering.

Vi behandlar alltid din platsinformation i enlighet med vårt sekretessmeddelande för användare.