Uppdatera en betalningsmetod på ditt konto

Genom att lägga till och välja en föredragen betalningsmetod kan du beställa en resa. Du kan lägga till betalningsmetoder, inklusive kredit- och bankkort, PayPal, Venmo, digitala plånböcker och Uber-presentkort. När en resa avslutas debiteras din valda betalningsmetod.

Under en resa kan du använda appen för att kontrollera att din föredragna betalningsmetod är vald. Dra nerifrån och upp i appen och tryck på din önskade betalningsmetod innan resan slutar.

Lägga till en betalningsmetod

1. Välj ”Plånboken” i appmenyn.
  2. Tryck på ”Lägg till betalningsmetod”.
  3. Lägg till en betalningsmetod genom att ange kortuppgifterna manuellt, skanna ett kort eller lägga till en alternativ betalningstyp.

Skanna ett kredit- eller bankkort

1. Tryck på kameraikonen för att skanna ett kort. Du kanske måste ge Uber-appen tillstånd att använda kameran.
  2. Centrera ditt kort på telefonens skärm så att alla fyra hörn blinkar grönt. Kort med utbuktade bokstäver och siffror är vanligtvis enklast att skanna.
  3. Ange kortets giltighetsdatum, CVV-kod och faktureringsadressens postnummer.
  4. Tryck på ”Spara”.

Lägga till ett kredit- eller bankkort manuellt

1. Ange ditt kortnummer.
  2. Ange giltighetsdatum, CVV-kod och faktureringsadressens postnummer.
  3. Tryck på ”Spara”.

Uppdatera kortuppgifterna

Du kan redigera ett bank- eller kreditkorts giltighetsdatum, CCV-kod och faktureringsadressens postnummer i appen. Om du har en Uber for Business-profil kan du även ändra vilken profil ditt kort är kopplat till genom att välja Inställningar i menyn. Välj Profiler för att komma igång.

1. Välj ”Betalning” i din appmeny.
  2. Välj den betalningsmetod du vill uppdatera.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter, sedan på ”Redigera”.
  4. Gör ändringarna och tryck sedan på ”Spara” när du är klar.

Det finns inget sätt att redigera bank- eller kreditkortsnummer, men du kan ta bort ett kort från kontot och sedan lägga till det igen som en ny betalningsmetod.

Ta bort en betalningsmetod

Ditt konto måste alltid ha minst en betalningsmetod. Om du vill ta bort din enda betalningsmetod måste du först lägga till en ny.

1. Välj ”Betalning” i menyn.
  2. Välj det kort du vill ta bort.
  3. Tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger.
  4. Tryck på ”Ta bort” och därefter bekräfta.