Ändra betalningsmetod för en tidigare resa

Du kan ändra betalningsmetod för resor som är mindre än 30 dagar gamla (60 dagar för tjänsteresor).

Du kan inte ändra betalningsmetod för resor som är kopplade till en företagsprofil om det bryter mot ditt företags resepolicy.

Dessutom är alternativet att uppdatera betalningsmetoden för en familjeresa som familjearrangör inte tillgängligt för närvarande. Du måste ändra den betalningsmetod som valts för alla resor i din familjeprofil, annars kan vuxna familjemedlemmar i din familjeprofil byta betalningsmetod för resan själva.

Så här ändrar du betalningsmetod efter en resa:

1. Öppna Uber-appen och gå till Konto.
  2. Tryck på Hjälp och välj sedan resan som du vill uppdatera.
  3. Välj Få hjälp med resan och sedan Ändra betalningsmetod för en tidigare resa.
  4. Följ anvisningarna för att ändra betalningsmetod

Behöver du byta betalningsmetod eller profil?

Så här ändrar du betalningsmetod under en resa:

1. Välj det vita fältet längst ned på skärmen i appen.
  2. Välj Byt bredvid priset och betalningsmetoden.
  3. Välj rätt betalningsmetod.

Du kan inte ändra till eller från Apple Pay, Google Pay, Paytm, American Express Rewards-poäng eller kontanter (om du befinner dig på en ort som godtar kontantbetalning).

Har du problem med att ändra din betalningsmetod?

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.