Tillgänglighet: Så använder du TalkBack

I denna artikel förklarar vi hur du använder TalkBack med appen.

Ange leveransplats och leveranstid

När du registrerat dig i appen för första gången ombes du först att ange din leveransplats.

Om du redan är på startskärmen ska du följa dessa steg:

1. Dubbeltryck uppe till vänster på startskärmen.
  2. Ange din adress eller välj i en lista med föreslagna destinationer.
  3. Ange leveranstiden (antingen så fort som möjligt eller schemalagd leverans).

När du angett leveransinformationen letar vi upp handlare i närheten som du kan beställa från.

Ändra leveransplats och leveranstid

Om du automatiskt blir dirigerad till startflödet istället för sidan med leveransinformation kommer leveransadressen som standard att vara den sista platsen du anger.

Men om du vill ändra den dessförinnan ska du följa dessa anvisningar:

1. Dubbeltryck uppe till vänster på startskärmen.
  2. Ange din adress eller välj i en lista med föreslagna destinationer.
  3. Ange leveranstiden (antingen så fort som möjligt eller schemalagd leverans).

Välj handlare

I startskärmens flöde visas ett brett utbud av handlare som du kan beställa från. Dra åt vänster eller höger för att navigera bland rekommendationerna.

Du kan också gå till ”Sök” genom att aktivera sökfliken längst ner på skärmen:

1. Tryck en gång längst ner på skärmen.
  2. Sökfliken finns bredvid startfliken och kan aktiveras med dubbeltryck.
  3. När du öppnat den kan du söka utifrån rekommenderade matkategorier eller olika typer av handlare/rätter/kök.

Skapa en beställning

När du har valt en handlare att beställa från ska du följa dessa steg:

1. På butikens menysida väljer du vilka objekt du vill lägga till i varukorgen genom att dubbeltrycka på alternativet ”LÄGG TILL I VARUKORG”.
  2. Upprepa denna procedur tills du valt alla objekt du vill beställa.
  3. När du valt alla objekt du vill ha drar du tills du hör alternativet ”VISA VARUKORG”. Dubbeltryck för att gå till kassan.
  4. Du kommer sedan att kunna bekräfta beställningsuppgifterna, leveransens adress och tid, objekten i varukorgen och betalningsmetoden, samt lägga till eventuella kampanjkoder.
  5. När du är klar skapar du din beställning genom att dra tills du hör alternativet ”SKAPA BESTÄLLNING”. Dubbeltryck för att välja det.

Avboka din beställning

När du tryckt på knappen ”Skapa beställning” kommer appen att gå över till ett beställningsläge.

Gör så här för att avboka din beställning:

1. Bläddra åt höger för att markera knappen Avboka.
  2. När du har matchats med en leveranspartner visas en kontaktknapp bredvid knappen ”Avboka”.

När du väntar på din beställning

Med alternativet ”Beräknad ankomsttid” i appen kan du få information om när din leverans förväntas komma. Du kan markera beräknad ankomsttid-elementet för att höra hur snart din leverans förväntas komma fram. När du blivit matchad med en leveranspartner kan du också markera kortet längst ner på skärmen för att höra leveranspartnerns namn, fordonsmodell, omdöme och registreringsnummer.

Ge din beställning och leveranspartnern ett omdöme

När du genomfört en beställning visas ett omdömeskort längst upp på startskärmen. Dubbeltryck på kortet för att ge leveranspartnern och handlaren ett omdöme och ge leveranspartnern dricks.

Kontoinställningar

Kontofliken nås genom att användaren trycker nere till höger på skärmen. Tillgängliga alternativ är:

• Konto: Här kan du ladda upp den leveransadress du använder mest. På så vis slipper du skriva in adressen manuellt när du vill välja den. Du kan också redigera ditt telefonnummer genom att välja alternativet “Redigera konto”.
  • Dina favoriter: Här kan du lyssna på listan över handlare som du lagt till i bokmärken eller beställt från tidigare.
  • Betalning: Här kan du ändra eller lägga till en betalningsmetod.
  • Hjälp: Här finns en mängd olika supportalternativ, inklusive möjligheten att rapportera tillgänglighetsproblem.
  • Kampanjer: Här kan du visa befintliga kampanjer kopplade till ditt konto eller lägga till en ny kampanjkod.
  • Gratis mat: Bjud in vänner och få krediter som du kan använda vid framtida beställningar. Här hittar du din inbjudningskod.
  • Leverera med oss: Här kan du påbörja ansökningsprocessen för att bli leveranspartner.
  • Inställningar: Samma information som kontoalternativen som listades ovan.