Hur tar jag bort eller uppdaterar en betalningsmetod?

Genom att lägga till och välja en föredragen betalningsmetod kan du beställa en resa. Tillgängliga betalningsalternativ varierar beroende på landet eller staden du bor i, och kan omfatta exempelvis kreditkort, kontanter eller ett PayPal-konto. När en beställning levereras debiteras din valda betalningsmetod.

Lägg till en betalningsmetod

1. Tryck på ”Konto” och sedan på ”Plånboken”.
  2. Tryck på ”Lägg till betalning”.
  3. Lägg till en betalningsmetod genom att skanna ett kort, ange kortuppgifterna manuellt eller lägga till en alternativ betalningstyp.

Skanna ett kredit- eller bankkort

1. Tryck på kameraikonen för att skanna ett kort. Du kanske måste ge appen tillstånd att använda kameran.
  2. Centrera ditt kort på telefonens skärm så att alla fyra hörn blinkar grönt. Kort med präglade bokstäver och siffror är vanligtvis enklast att skanna.
  3. Ange kortets giltighetsdatum, CVV-koden och faktureringsadressens postnummer.
  4. Tryck på ”Spara”.

Lägg till ett kredit- eller bankkort manuellt

1. Ange ditt kortnummer.
  2. Ange giltighetsdatum, CVV-kod och faktureringsadressens postnummer.
  3. Tryck på ”Spara”.

Uppdatera kortuppgifterna

Du kan redigera ett bank- eller kreditkorts giltighetsdatum, CCV-kod och faktureringsadressens postnummer i appen.

1. Välj ”Konto” och sedan ”Plånboken”.
  2. Välj den betalningsmetod du vill uppdatera.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter, sedan på ”Redigera”.
  4. Gör ändringarna och tryck sedan på ”Spara”.

Det finns inget sätt att redigera bank- eller kreditkortsnummer, men du kan ta bort ett kort från kontot och sedan lägga till det igen som en ny betalningsmetod.

Ta bort en betalningsmetod

Ditt konto måste alltid ha minst en betalningsmetod. Om du vill ta bort din enda betalningsmetod måste du först lägga till en ny.

1. Välj ”Konto” och sedan ”Plånboken”.
  2. Välj det kort du vill ta bort.
  3. Tryck på ikonen med tre punkter längst upp till höger.
  4. Tryck på ”Ta bort” och sedan på ”Bekräfta”.