Tillgänglighet: Så använder du VoiceOver

Välkommen till vår hjälpartikel om hur du använder VoiceOver med Uber Eats-appen! I denna artikel förklarar vi hur du använder VoiceOver med Uber Eats-appen.

ANGE LEVERANSPLATS OCH LEVERANSTID
När du registrerat dig i appen för första gången ombes du ange din leveransplats först.

Om du redan är på startskärmen ska du följa dessa steg:
1. Från startskärmen trycker du två gånger uppe till vänster på skärmen.
2. Ange din adress eller välj i en lista med föreslagna destinationer.
3. Ange leveranstiden (antingen så fort som möjligt eller schemalagd leverans).

När du matat in leveransinformationen letar vi upp restauranger i närheten som du kan beställa ifrån.

ÄNDRA LEVERANSPLATS OCH LEVERANSTID
Om du automatiskt blir dirigerad till startflödet istället för sidan med leveransinformation kommer leveransadressen att vara den sista platsen du anger som standard.

Men om du vill ändra den före detta ska du följa dessa anvisningar:
1. Från startskärmen trycker du två gånger uppe till vänster på skärmen.
2. Ange din adress eller välj i en lista med föreslagna destinationer.
3. Ange leveranstiden (antingen så fort som möjligt eller schemalagd leverans).

VÄLJ RESTAURANGER
Om startskärmens flöde listar vi en brett utbud av restauranger som du kan beställa ifrån. Dra vänster eller höger för att navigera bland rekommendationerna.

Du kan också gå till Sök genom att aktivera sökfliken längst ner på skärmen:
1. Tryck en gång längst ner på skärmen.
2. Sökfliken finns bredvid startfliken och kan aktiveras med två tryck.
3. När du öppnat den kan du söka på rekommenderade matkategorier eller olika typer av restauranger/rätter/kök.

SKAPA EN BESTÄLLNING
När du valt en restaurang att beställa från följer du dessa steg:
1. På restaurangens menysida väljer du de objekt du vill lägga till i varukorgen genom att trycka två gånger på ”LÄGG TILL I VARUKORGEN”.
2. Upprepa denna procedur tills du valt alla objekt du vill ha.
3. När du valt alla objekt du vill ha drar du tills du hör alternativet ”VISA VARUKORGEN”. Tryck två gånger för att gå till kassan.
4. Du kommer sedan att kunna bekräfta beställningsuppgifterna, leveransens adress och tid, objekten i varukorgen och betalningsmetoden, samt lägga till eventuella kampanjkoder.
5. När du är klar med detta skapar du din beställning genom att dra tills du hör alternativet ”SKAPA BESTÄLLNING”. Tryck två gånger för att välja det.

AVBOKA DIN BESTÄLLNING
När du tryckt på beställningsknappen kommer appen att gå över till ett beställningsläge.
Gör så här för att avboka din beställning:
1. Bläddra åt höger för att markera knappen Avboka.
2. När du har matchats med en förare visas en kontaktknapp bredvid knappen ”Avboka”.

NÄR DU VÄNTAR PÅ DIN BESTÄLLNING
Med alternativet ”Beräknad ankomsttid” i Uber Eats-appen kan du få information om när din beställning förväntas anlända. Du kan markera ankomsttidselementet för att få höra hur snart din beställning förväntas anlända. När du blivit matchad med en leveranspartner kan du också markera kortet längst ner på skärmen för att få höra leveranspartnerns namn, fordonsmodell, omdöme och registreringsnummer.

GE DIN BESTÄLLNING OCH LEVERANSPARTNER ETT OMDÖME
När du genomfört en beställning visas ett omdömeskort längst upp på startskärmen. Tryck två gånger på kortet för att ge leveranspartnern och restaurangen ett omdöme och ge leveranspartnern dricks.

KONTAKTA SUPPORTEN
Om du har feedback eller frågor om tillgänglighet kan du kontakt oss via följande länk:
KONTOINSTÄLLNINGAR
Kontofliken nås genom att användaren trycker nere till höger på skärmen. Tillgängliga alternativ listas bredvid:

– Konto: Här kan du ladda upp din favoritleveransadress. På så vis slipper du ange en adress manuellt när du vill ändra den. Du kan också redigera ditt telefonnummer genom att välja alternativet ”REDIGERA KONTO”.
– Dina favoriter: Här kan du lyssna på de favoritrestauranger du lagt till i bokmärken eller beställt från förr.
– Betalning: Här kan du ändra eller lägga till en betalningsmetod.
– Hjälp: Här finns en mängd olika supportalternativ inklusive möjligheten att rapportera tillgänglighetsproblem.
– Kampanjer: Här kan du visa befintliga kampanjer kopplade till ditt konto eller lägga till en ny kampanjkod.
– Gratismat: Bjud in vänner och få på så vis krediter du kan använda vid Uber Eats-beställningar. Här hittar du din inbjudningskod.
– Leverera med Uber: Låter dig påbörja ansökningsprocessen för att bli Uber-leveranspartner.
– Inställningar: Samma skärm som kontoalternativen som listades ovan.