Vad ingår när du laddar ned dina Uber-uppgifter?

Beroende på hur du använder Uber-plattformen kan de uppgifter som du laddar ned innehålla följande:

Kontouppgifter

Dina kontouppgifter består exempelvis av:

• Ditt namn och din mejladress, ditt mobilnummer, ditt omdöme och det datum då du registrerade ditt Uber-konto
  • Inbjudningskod(er) som utfärdats av Uber
  • Information om betalningsuppgifter, som det datum du skapade och uppdaterade en betalningsmetod, den utfärdande bankens namn, debiteringsland och betalningsmetod (Visa, betalkort osv.)
  • Metadata om supportsamtal med Uber
  • Kommunikation mellan förare och passagerare eller mellan en kurir och en kund
    • Notera: Du kommer bara att se meddelanden du skickat.

Passageraruppgifter

Dina passageraruppgifter består av information som använts för att ta dig till din destination, som till exempel:

• Tider och platser vid vilka en resa beställdes, påbörjades och avslutades, samt tillryggalagda sträckor.
  • Resepriser och valuta
  • 30 dagars mobilhändelsedata, till exempel enhetens operativsystem, modell, språk, appversion samt tidpunkt och plats där informationen samlades in.

Uber Eats-uppgifter

I dina Uber Eats-uppgifter ingår information ur beställningshistoriken, till exempel

• Handlarens namn, beställda objekt, priser samt tidpunkter då beställningarna skapades
  • Anpassningar eller specialanvisningar
  • 30 dagars mobilhändelsedata, till exempel enhetens operativsystem, modell, språk, appversion samt tidpunkt och plats där informationen samlades in.

Läs mer i avsnittet ”Insamling och användning av data” i vårt sekretessmeddelandet.

Vad ingår inte när du laddar ned dina uppgifter?

Viss information följer av förklarliga skäl inte med när du laddar ned dina uppgifter. Information kan exempelvis undantas av säkerhetsskäl eller för att den är äganderättsligt skyddad. Vi tillhandahåller heller inte information som innehåller en annan parts personuppgifter som vi inte på ett rimligt sätt kan avlägsna. Till exempel inkluderar vi inte innehållet i supportärenden, mejlkonversationer med Uber eller meddelanden som du tagit emot.

Nedan redovisas den typ av information som inte ingår i nedladdningen för respektive kontotyp, tillsammans med anledningen till varför den inte ingår.

Kontouppgifter

Särskilt känsliga personuppgifter som du tillhandahållit till oss, som personnummer, postadress samt bankkonto- och kreditkortsuppgifter ingår inte i nedladdningen. Dessa uppgifter utesluts för din personliga säkerhets skull. Du får bara meddelanden som du har skickat. Av säkerhetsskäl ingår inte meddelanden du har tagit emot.

Mobilhändelsedata

Mobilhändelsedata som ingår i utdraget – såsom enhetens operativsystem, modell och språk samt appversion – är begränsade till de senaste 30 dagarna för att minska storleken på nedladdningen och underlätta för oss att tillhandahålla uppgifterna så snabbt som möjligt.

Passageraruppgifter

• Namn och adresser för platser som du sparat ingår för närvarande inte på grund av tekniska begränsningar
  • Information som beräknad ankomsttid, prisberäkningar och information om marknadsdrivna kampanjrabatter ingår inte i nedladdningen av äganderättsliga skäl

Uber Eats-uppgifter

• Leveransavgiftsberäkningar och kampanjrabatter ingår inte i nedladdningen av äganderättsliga skäl
  • Leveransavgiftsberäkningar och kampanjrabatter ingår inte i nedladdningen av äganderättsliga skäl

Föraruppgifter

Din nedladdning kan innehålla en mycket begränsad informationsmängd om din förarupplevelse. Fler föraruppgifter och annan information finns i din förarkontrollpanel.

Din datanedladdning innehåller de mest relevanta uppgifterna om hur du använder Uber-plattformen. Om du har frågor om dina personuppgifter, vill ha specifika uppgifter som inte finns tillgängliga i din nedladdning, vill begära rättning av dina uppgifter eller vill kontakta Ubers dataskyddsombud (Data Protection Officer, DPO) kan du skicka in en förfrågan via länken nedan.