Update profile

Du kan uppdatera namn, e-postadress, telefonnummer och profilbild i appen:

1. Tryck på ”Konto” längst ner på skärmen.
  2. Tryck på din profilikon och sedan på ”Redigera konto”.
  3. Tryck på den uppgift du vill ändra och ange den uppdaterade informationen.
  4. Du kommer att ombes ange en verifieringskod eller ditt aktuella lösenord för att bekräfta ändringen.

Bekräfta kontoändringar

Vi använder verifieringskoder för att säkerställa att det är du som gör ändringar i ditt konto. Det här kan du förvänta dig beroende på vilken information du ändrar:

Telefonnummer: Du får en verifieringskod via sms. Ange koden i appen för att bekräfta ändringen.

E-post (endast iOS): Vi mejlar en verifieringskod till din nya adress. Ange koden i appen för att bekräfta ändringen. Vi skickar också en avisering till din gamla e-postadress. Om du inte får något mejl ska du kontrollera din skräppostmapp och stavningen på din e-postadress innan du beställer en ny kod. Om du fortfarande inte får verifieringskoden ska du trycka på ”Jag har ett problem”.

Lösenord: Du blir ombedd att ange ditt befintliga lösenord i appen. Lösenord måste bestå av minst fem tecken.

Vi föreslår att du följer nedanstående rekommendationer:

• Du rekommenderas alltid att kontrollera stavningen på din e-postadress och se till att du angett ditt nya telefonnummer korrekt.

• Vi rekommenderar att användare bara har ett Uber-konto för både resor och Uber Eats.

• Om du även har ett förar- eller leveranspartnerkonto kan ditt passagerar- eller Uber Eats-konto vara länkat. Om du har uppdaterat ditt telefonnummer, din e-postadress eller ditt lösenord för ett konto kommer det att visas på båda kontona.

• Observera att vissa ändringar av ditt namn inte är tillåtna och de är:

• olämpliga ord
    • namn med siffror
    • namn med emojis
    • användning av symboler (!, ? osv.).

Meddela oss om du har problem med att uppdatera dina personuppgifter:

. . .

Information om hur du uppdaterar de allmänna aviseringsinställningarna hittar du i den här artikeln:

. . .

Information om hur du uppdaterar inställningarna för restauranginformation via mejl finns i den här artikeln: