Använda passkeys för att logga in

Passkeys är utformade för att ersätta traditionella lösenord och kan användas för att logga in på ditt Uber-konto. Det är en valfri autentiseringsmetod som syftar till att ge en trygg och säker inloggningsupplevelse med heltäckande kryptering. Dessa förmåner inkluderar:

• Enklare åtkomst till ditt konto utan att behöva komma ihåg eller ange ett lösenord.
  • Förbättrad säkerhet eftersom passkeys skyddas av autentiseringsmetoderna på din enhet, till exempel fingeravtryck, ansiktsigenkänning, enhetens PIN-kod eller fysiska nycklar.
  • Effektiv inloggning med möjlighet att synkronisera passkeys mellan enheter som är inloggade i samma lösenordshanterare.
  • Ökat skydd mot nätfiskebedrägerier och obehörig åtkomst orsakad av lösenordsstöld.

Läs mer om passkeys på Android och iOS.

Konfigurera en passkey

Om du vill använda passkeys måste du se till att din plattform och enhet har stöd för denna funktion och att du använder den senaste versionen av Uber-appen. Om du använder en:

• Apple-enhet, se till att inställningen för lösenordsdelning är aktiverat på din enhet innan du går igenom stegen nedan.
  • Android-enhet.se till att du använder ditt avsedda Google-konto för smidig synkronisering mellan enheter. Du kan läsa mer om hur du hanterar passkeys i Chrome här.

När du är inloggad i Uber-appen

1. Gå till Konto > Hantera Uber-konto > Säkerhet > Passkeys.
  2. Välj Skapa en passkey.
  3. Följ anvisningarna för att skapa en passkey.

När en passkey har skapats läggs den till i avsnittet Passkeys i din Uber-app.

När du är utloggad från Uber-appen

Se till att inställningen för lösenordsdelning är aktiverad på din enhet innan du går igenom dessa steg:

1. Öppna Uber-appen och gå till registrerings- och inloggningssidan.
  2. Välj passkey-ikonen (nyckeln bredvid en person).
  3. Fortsätt med registreringen eller logga in i Uber-appen.
  4. Välj Skapa passkey.
  5. Följ anvisningarna för att skapa en passkey.

När en passkey har skapats läggs den till i avsnittet Passkeys i enhetens kontosäkerhetsinställningar.

Använda en passkey

Gör något av följande för att logga in på ditt Uber-konto med en passkey:

• Välj passkey-ikonen (nyckeln bredvid en person) i mobil-/e-postfältet, välj den sparade passkey du vill använda och följ anvisningarna för att logga in.
  • Använd en passkey från en annan enhet genom att följa anvisningarna på skärmen för att visa en QR-kod och skanna den sedan med den mobila enhet där din passkey är lagrad.

Ta bort en passkey

Från Uber-appen

1. Gå till Konto > Hantera Uber-konto > Säkerhet > Passkeys.
  2. Under Passkeys ska du välja papperskorgen bredvid den passkey som du vill ta bort.
  3. Välj Ta bort för att ta bort en passkey.

Om du tar bort en passkey i Uber-appen kommer den att finnas kvar på din enhet, men du kommer inte att kunna använda en borttagen passkey för att logga in på ditt Uber-konto. Eftersom passkey finns kvar på enheten kommer du fortfarande att ombes Logga in med passkey när du loggar in i Uber-appen fram tills att du tar bort den från enheten. Gå till enhetsinställningarna för att radera en passkey permanent.

Från din enhet

Se nedan för information om hur du tar bort passkeys från din enhet: