Vanliga frågor om allergiförfrågningar

Hur skickar jag in en allergiförfrågan?

Du kan ange dina allergier för varje objekt du beställer. Gör så här:

1. Navigera till avsnittet Särskilda instruktioner på objektsidan.
  2. Välj Allergiförfrågningar.
  3. Markera kryssrutan bredvid de allergier du vill lägga till.
  4. Välj Lägg till för objektet.

Du kan också ringa handlaren för att begära anpassning. Du hittar numret att ringa under Allergiförfrågningar i appen, på skärmen med handlaruppgifter.

Vissa handlare kan inte tillgodose begäranden. Detta anges i handlarens butik, på skärmen med butiksinformation och på varje objekt.

För vilka allergier kan jag begära anpassning?

Vi stöder födoämnesallergier som erkänns av lokala tillsynsmyndigheter. Vissa restauranger kan ha möjlighet att tillgodose andra födoämnesallergier. Kontakta handlaren direkt för mer information.

Vad händer om en handlare inte kan tillgodose min allergiförfrågan?

Om restaurangen inte kan tillgodose din allergiförfrågan blir du ombedd att uppdatera din beställning. Annars avbokas den.

Om du har valt från listan över allergener gäller följande:

• Om restaurangen inte kan tillgodose din allergiförfrågan får du ett meddelande i appen. Appen ger dig möjlighet att välja att antingen ändra beställningen eller avboka den helt. Om du inte gör ett val inom tio minuter avbokas beställningen.

Om du ringde restaurangen för att ställa frågor gällande allergier gäller följande:

• Om restaurangen informerar dig om att deras ingredienser eller tillagningsmetoder inte uppfyller dina behov kan du beställa från en annan restaurang. Vi föreslår att du hittar en annan restaurang som kan ta emot meddelanden om allergier – detta anges på restaurangens huvudsida.