Vanliga frågor om röstkommandon

Med röstbeställning kan du beställa om och spåra statusen för dina favoritmåltider på ett ögonblick. Upptäck magin med röstkommandon och hur du använder dem med Alexa, Google Assistant och Siri. Obs! Funktionerna varierar beroende på plattform och språk.

För Alexa

Det här behöver du veta innan du börjar

Du behöver en Alexa-enhet, ett Amazon-konto och den senaste versionen av Uber Eats-appen. Därifrån kan du aktivera röstkommandon i appen genom att gå till Konto, väljaInställningar för röstkommando och välja Alexa-knappen högst upp. Under detta steg kommer du att se knappen för Visa alternativet ”Spåra med Alexa” efter kassan. Detta kommer att lägga till möjligheten att aktivera Alexa-spårning för varje beställning du gör.

Så spårar du din beställning

För att spåra statusen för en pågående beställning måste du först klicka på knappen Spåra med Alexa på din beställningsspårningsskärm. Logga sedan in på ditt Amazon-konto och välj att höra uppdateringar automatiskt. När du bekräftat kommer dina Alexa-enheter att uppdatera dig om statusen för din beställning!

Upprepa denna process för enskilda beställningar du vill aktivera beställningsspårning för.

Tillgängliga språk: Integreringen finns tillgänglig på engelska.

För Siri

Det här behöver du veta innan du börjar

Du behöver en Siri-aktiverad mobilenhet och den senaste versionen av Uber Eats-appen. Där kan du aktivera röstkommandon i appen genom att gå till Konto, välja Inställningar för röstkommando och välja Lägg till i Siri. Under det här steget kan du välja ett anpassat kommando som du använder senare för att utföra åtgärden. Detta kommer att lägga till frasen till Siris färdigheter.

Tillgängliga språk: Det finns sju språk tillgängliga för röstkommandon (engelska, tyska, japanska, franska, hindi och portugisiska) men vi jobbar på att göra fler tillgängliga.

Så beställer du på nytt

Beställ alla dina favoriter på nytt genom att säga ”Hej Siri” följt av kommandot som du valde under installationen. Till exempel:

• ”Beställ igen” – vänta sedan på att Siri ber om restaurangens namn – ”[Annas Deli].”

Därifrån kommer appen att sammanställa den senaste beställningen från din valda plats, inklusive alla tidigare anpassningar och leverans-/upphämtningsinställningar. Innan du slutför den har du möjlighet att bekräfta eller ändra beställningen innan du skickar den.

Så spårar du din beställning

För att spåra statusen för alla pågående beställningar måste du först säga ”Hej Siri”. Använd sedan kommandot som du skapade i installationsfasen.

Om du har mer än en pågående beställning tar det dig till den senaste.

För Google Assistant

Det här behöver du veta innan du börjar

Du måste först se till att du har en mobilenhet med Google Assistent och den senaste versionen av Uber Eats-appen.

Tillgängliga språk: För närvarande fungerar röstkommandon över hela världen på engelska och portugisiska, men vi jobbar på att göra fler tillgängliga.

Så beställer du på nytt

Beställ alla dina favoriter på nytt genom att säga ”Hej Google” följt av ett av röstkommandona nedan:

• ”Beställ på nytt från [Marcellos Pizza] hos Uber Eats.”
  • ”Öppna Uber Eats och beställ på nytt från [Marcellos Pizza]”.

Därifrån kommer appen att sammanställa den senaste beställningen från din valda plats, inklusive alla tidigare anpassningar och leverans-/upphämtningsinställningar. Du har möjlighet att bekräfta eller ändra beställningen innan du slutför den.

Så spårar du din beställning

För att spåra statusen för alla pågående beställningar, prova att säga ”Hej Google”. Sedan kan du använda något av följande röstkommandon:

• ”Be Uber Eats att kontrollera min beställning.”
  • ”Kontrollera min beställning på Uber Eats.”
  • ”Visa min beställningsstatus på Uber Eats.”

Om du har mer än en pågående beställning tar det dig till den senaste.

Kommer detta att finnas tillgängligt på andra plattformar?

För närvarande är bara Google- och Siri-röstkommandon aktiverade, men vi planerar att föra dessa funktioner till andra plattformar mycket snart.