Hur tar jag bort eller uppdaterar en betalningsmetod?

Du kan uppdatera eller ta bort betalningsmetoder med Uber-appen eller Uber Eats-appen.

1. Välj ”Konto” och sedan ”Plånboken”.
  2. Välj betalningsalternativ.
  3. Tryck på ”Redigera” för att uppdatera betalningsinformationen eller på ”Ta bort betalningsmetod” för att ta bort den.
  4. Kom ihåg att trycka på ”Spara” eller ”Bekräfta” när du är klar.

Du kan bara redigera ett bank- eller kreditkorts giltighetsdatum, CCV-nummer eller postnumret för faktureringsadressen. Det finns inget sätt att redigera kortnumret, men du kan ta bort kortet från kontot och sedan lägga till det igen som en ny betalningsmetod.

Ditt konto måste alltid ha minst en betalningsmetod. Om du vill ta bort din enda betalningsmetod måste du först lägga till en ny.

Lägga till en betalningsmetod

1. Tryck på ”Konto” och sedan ”Plånboken”
  2. Tryck på ”Lägg till betalning”
  3. Lägg till en betalningsmetod genom att skanna ett kort, ange kortuppgifterna manuellt eller lägga till en alternativ betalningstyp.

Skanna ett kredit- eller bankkort

1. Om du vill skanna ett kort trycker du på kameraikonen i fältet ”Kortnummer”. Du kanske måste ge appen tillstånd att använda kameran.
  2. Centrera ditt kort på telefonens skärm så att alla fyra hörn blinkar grönt. Kort med präglade bokstäver och siffror är vanligtvis enklast att skanna.
  3. Ange kortets giltighetsdatum, CVV-koden och faktureringsadressens postnummer.
  4. Tryck på ”Spara”.

Information om hur du ändrar betalningsmetod för en tidigare beställning finns i följande artikel: