Jsme tu, abychom pomohli

Jak Uber využívá kontakty?

Od května 2018 už aplikace Uber nebude podporovat synchronizaci kontaktů z telefonu na tvůj účet. Díky téhle volitelné funkci ti aplikace Uber mohla doporučovat třeba to, které kontakty pozvat mezi řidiče. Kontakty z tvého telefonu už nebudeme synchronizovat se servery Uberu a smažeme informace, které už jsou na serverech uložené.

Pokud ale používáš funkce, při kterých se v aplikaci zobrazuje adresář, bude tě aplikace dál žádat o povolení. Jde třeba o tyhle funkce: Důvěryhodné kontakty, rozdělení jízdného, sdílení času příjezdu, pozvání kamaráda. Informace kontaktů, které vybereš při používání těchto funkcí, bude Uber dále ukládat. Týká se to třeba kamarádů, se kterými si rozdělíš jízdné.