Uber-tilisi suojaaminen

Mitä on tietojenkalastelu?

Tietojenkalastelun tarkoituksena on huijata sinua antamaan tilisi tiedot (sähköpostiosoite, puhelinnumero ja/tai salasana). Onnistunut tietojenkalasteluyritys voi johtaa identiteettivarkauteen ja taloudellisiin menetyksiin.

Tietojenkalastelu voi olla pyytämätön puhelu, jossa soittaja pyytää tilisi tietoja. Se voi tapahtua myös tekstiviestillä tai sähköpostitse ja voi sisältää liitteen tai linkin, joka johtaa väärennetylle kirjautumissivulle.

Yleiset tietojenkalasteluyritykset

• "Uber-tuelta" tuleva huijauspuhelu tai -tekstiviesti salasanan ja tilitietojen pyytämiseksi
  • Uber-krediittien tarjoaminen henkilötietojasi vastaan
  • Pyytämättömät puhelut, joissa tiedustellaan tilin tietoja, tai tekstiviestit ja sähköpostilinkit, jotka johtavat väärennetyille kirjautumissivuille
  • Tuotteita alennettuun hintaan myyvät sivustot, jotka pyytävät Uber-tilisi kirjautumistunnusta
  • Sähköpostit tai puhelut, joissa sinua pyydetään lisäämään tilillesi polttoainelahjakortti, jotta he voivat lunastaa maksujasi väärennetyillä pankkikorteilla

Näin tilisi pysyy suojattuna

Voit auttaa pitämään Uber-tilisi turvassa tietojenkalastelulta, jos et jaa salasanaasi kenellekään mistään syystä. Emme koskaan kysy salasanaasi, tekstiviestikoodiasi, pankkitietojasi tai pankki-/luottokorttitietojasi puhelimitse tai sähköpostitse.

Tietojenkalastelusivustot on suunniteltu jäljittelemään Uberin laillisia verkkosivustoja, ja ne voivat sisältää Uberin kirjautumisportaaleilta näyttäviä väärennettyjä kirjautumisportaaleja. Varmista tästä syystä, että selaimesi osoitepalkissa näkyvä URL-osoite on https://uber.com tai https://auth.uber.com/ ennen Uber-salasanan syöttämistä mille tahansa sivustolle.

3 tapaa suojata tiliäsi

• Älä koskaan jaa salasanoja, saamiasi koodeja tai henkilötunnustasi sähköpostitse tai puheluissa.
  • Vältä väärennettyjä Uber-sivustoja. Aitojen Uber-sivustojen URL-osoitteessa on aina "uber.com".
  • Älä anna matkustajien käyttää laitettasi matkan aikana.