Joku muu varasi minulle kyydin

Miksi sain ilmoituksen kyydistä, jota en ole varannut?

Jos sait tekstiviestin, jossa kerrottiin Uber-kyydin olevan tulossa, joku on saattanut tilata kyydin sinulle. Hyväksy kyyti tekstiviestin ohjeiden mukaisesti ja katso noutotietosi.

Kyytityypit, joita on mahdollista pyytää muille

Sinulle voidaan pyytää kolmenlaisia matkoja:

• Uber for Businessia käyttävän organisaation pyytämät kyydit
  • julkisen liikenteen organisaatioiden pyytämät kyydit
  • ystävien tai perheenjäsenten pyytämät kyydit.

Uber for Businessia käyttävän organisaation pyytämät kyydit

Kun Uber for Businessia käyttävä organisaatio pyytää sinulle kyydin, saat jonkin seuraavista:

• tekstiviesti matkapuhelimeesi
  • automaattinen puhelun matka- tai lankapuhelinnumeroosi
  • ilmoitus Uber-sovelluksessa.

Julkisen liikenteen organisaatioiden pyytämät kyydit

Julkisen liikenteen organisaatiot voivat varata sinulle Uber Shuttle-, UberX- tai Uber Pool -kuljetuksen. Reaaliaikaiset kuljetustiedot näkyvät Uber-sovelluksesta.

Kuljetushinnat, -reitit ja -aikataulut ovat kolmannen osapuolen ilmoittamia, eikä Uber voi taata, että ne pitävät paikkansa.

Ystävien tai perheenjäsenten pyytämät kyydit

Ystävä tai perheenjäsen voi pyytää sinulle kyydin, vaikka olisit eri paikassa kuin kyydin pyytäjä itse.

Jos sinulla ei ole Uber-tiliä, sinulle lähetetään matkaohjeet sisältävä viesti, jossa on kuljettajan ja ajoneuvon tiedot.

Jos sinulla on Uber-tili, saat Uber-sovelluksessa ilmoituksen, josta näet seuraavat:

• kuljettajan tiedot
  • ajoneuvon tiedot
  • reaaliaikaisen seurannan kyytiäsi varten.

Lisätietoja kyydin pyytämisestä toiselle henkilölle voit lukea tästä artikkelista.

Voinko perua jonkun muun minulle pyytämän kyydin tai muokata sitä?

Jos haluat perua matkasi tai muokata sitä, ota yhteyttä kyydin pyytäneeseen henkilöön.

Miten ilmoitan kyytiini liittyvästä turvallisuusongelmasta?

Liittyessään Uber-alustan käyttäjäksi kuljettajat hyväksyvät yhteisöohjeet, jotka kieltävät epäammattimaisen käytöksen, sopimattoman fyysisen kontaktin ja hyökkäävän kielenkäytön.

Lisäksi kuljettajat sitoutuvat ajamaan aina turvallisesti. Jos koit olosi turvattomaksi matkasi aikana, ilmoita asiasta meille valitsemalla ongelma alta olevista vaihtoehdoista.

Jos tarvitset heti poliisin tai lääkärin apua tai arvelet kuljettajasi olevan päihteiden vaikutuksen alaisena, soita hätänumeroon. Kun kaikki osapuolet ovat turvassa ja viranomaisille on ilmoitettu, keskustele Uberin edustajan kanssa klikkaamalla tätä linkkiä.

Huomaa, että linja on tarkoitettu ainoastaan käyttäjille, jotka tarvitsevat turvallisuuteen liittyvää apua.