Veelgestelde vragen over pakketbezorging

Wat is Uber Connect?

Via Uber Connect vind je chauffeurs die pakketten willen brengen naar iemand op een bepaalde bezorglocatie.

Wat kan ik versturen?

Je kunt met de auto kleine of middelgrote pakketten laten bezorgen die:

• geen verboden items bevatten (zie de lijst met verboden items hieronder),
  • het maximum gewicht of de maximale waarde voor bezorging niet overschrijden,
  • makkelijk in de kofferbak van een middelgrote auto passen,
  • goed ingepakt zijn en klaar om te worden opgehaald.

Per fiets of step kun je kleine of middelgrote pakketten laten bezorgen die:

• geen verboden items bevatten (zie de lijst met verboden items hieronder),
  • maximaal 6,8 kg wegen en een maximale waarde van $ 100 hebben,
  • makkelijk in een rugzak passen,
  • goed ingepakt zijn en klaar om te worden opgehaald.

Verboden items

Verboden voorwerpen zijn onder andere, maar niet uitsluitend, tenzij anders bepaald in je contract:

• Alcohol
  • Dieren
  • Vuurwapens
  • Breekbare items
  • Geld/cadeaubonnen/etc.
  • Recreatieve drugs

Als je een verboden item verstuurt of je pakket niet aan de voorwaarden hierboven voldoet, dan kan de chauffeur je aanvraag annuleren.

Een pakketbezorging aanvragen

Zo vraag je een pakketbezorging aan:

1. Tik in de Uber-app op het pictogram Pakket.
  2. Selecteer Een pakket verzenden of Een pakket ontvangen en voer de gegevens van de afzender of ontvanger in. Vul deze gegevens altijd in, zodat je de bezorgcode kunt activeren.
  3. Tik op Connect kiezen.
  4. Bekijk de richtlijnen voor het pakket en selecteer Begrepen.
  5. Bekijk de bezorggegevens, selecteer bezorgopties en voeg speciale instructies toe.
  6. Bevestig het bezorgverzoek.

Je kunt het ophaal- of bezorgadres niet meer wijzigen nadat je de bezorging hebt aangevraagd.

De bezorgcode is een manier om te bevestigen dat een pakket is bezorgd, maar soms lukt het niet om de code op te halen. Als je een bezorgcode activeert, zie je deze in de app en kun je de code delen met degene die het item ontvangt. De ontvanger moet het pakket ophalen en de code delen met de bezorger.

Als je pakket tijdens de bezorging is beschadigd en je restitutie van de bezorgkosten wil, stuur ons dan binnen drie werkdagen na de bezorgdatum een foto en een beschrijving van de schade.

Uber heeft geen pakketverzekering.

Bekijk de Algemene voorwaarden voor meer informatie. Een overtreding van de Algemene voorwaarden kan ertoe leiden dat je account zonder kennisgeving wordt gedeactiveerd.

Kan ik iemand een pakket sturen als verrassing?

We raden je aan om de ontvanger op de hoogte te stellen van de bezorging, zodat hij of zij naar buiten kan gaan om het pakket uit de auto te halen.

Als je iemand een pakket stuurt als verrassing, moet je de chauffeur in het berichtengedeelte van de Uber-app duidelijk instrueren om het pakket achter te laten voor de deur van de ontvanger. De chauffeur kan deze aanvraag altijd weigeren.