Een chauffeur beoordelen

Dankzij beoordelingen geven we zowel passagiers als chauffeurs een positieve ervaring. Daarom nemen we beoordelingen serieus. We kunnen chauffeurs met een lage beoordeling de toegang tot de app ontzeggen.

Volg de aanwijzingen in de app aan het einde van de rit om de chauffeur te beoordelen. Je wordt ook onderaan het betalingsbewijs gevraagd de chauffeur te beoordelen.

Je kunt mogelijk ook een beoordeling geven tijdens een rit (afhankelijk van je locatie):

1. Open de app.
  2. Tik in het hoofdscherm op het witte scherm om de ritgegevens uit te vouwen.
  3. Tik naast Hoe verloopt je rit? op Beoordelen of fooi geven.
  4. Selecteer het aantal sterren (1 – 5) dat je de chauffeur wilt geven.
  5. Voeg een fooi toe (als je fooi wilt geven) en selecteer Opslaan.

Als je de chauffeur beoordeelt met:

• vijf sterren, dan krijg je de optie om een compliment te geven. De meeste passagiers geven een vijfsterrenbeoordeling, tenzij er een specifiek probleem was met de rit.
  • minder dan vijf sterren, dan word je gevraagd specifieke feedback over de rit of de chauffeur te geven via een lijst met veelvoorkomende problemen. Een beoordeling van één ster betekent meestal dat er een ernstig probleem was met een chauffeur.

Problemen zoals ritprijs, app-problemen of ongewenste Pool-matches zijn niet de schuld van de chauffeur en tellen dus niet mee voor de totale beoordeling.

Je kunt een chauffeur binnen dertig dagen na de rit beoordelen. De chauffeur ziet nooit welke beoordeling je geeft.