Veelgestelde vragen over Postmates

Wat gebeurt er en waarom?

Waarom verandert Postmates?

Nu Postmates en Uber Eats hun krachten hebben gebundeld, werken we Postmates bij om je beter van dienst te zijn en om je meer restaurants, snellere service en slimmere aanbevelingen te kunnen aanbieden.

Wat verandert er aan Postmates?

We behouden alles wat je leuk vindt aan Postmates, maar met een nieuwe look en feel. Bovendien heb je meer keuze uit restaurants, supermarkten en nog veel meer.

Wanneer kan ik de veranderingen verwachten?

We introduceren in de komende maanden geleidelijk de nieuwe updates voor Postmates.

Ik heb geen Uber Eats-account. Waarom denk jullie van wel?

Zijn je accountgegevens gekoppeld aan een Uber Eats-account, maar heb je er geen? Neem dan contact op met het Uber Eats-supportteam.

Algemene accountgegevens

Waarom moet ik bij Postmates inloggen met mijn Uber-account?

Postmates en Uber Eats hebben hun krachten gebundeld om je beter van dienst te zijn met meer restaurants, snellere service en betere aanbevelingen. Koppel je Postmates- en Uber-accounts via je Postmates-app om gebruik te maken van deze gezamenlijke diensten.

Wat moet ik doen als ik geen Uber Eats- of Postmates-account wil?

Gebruikers ontvangen berichten van Uber met het verzoek hun accounts te koppelen. Je kunt je afmelden voor het koppelen van je account, maar dan kun je Postmates niet meer gebruiken. Je ontvangt berichten over wat je kunt verwachten en hoe je je kunt afmelden voor het koppelen van accounts.

Ik krijg de volgende foutmelding: "Je PM-account is aan Uber gekoppeld. Om door te gaan..." Wat is dit?

iOS: Ga naar de App Store en werk je app bij.

Android: Ga naar de Play Store en werk je app bij.

Zijn alle restaurants die ik op Postmates heb, beschikbaar via Uber Eats?

Ja, de winkeliers die eerder voor je beschikbaar waren, blijven vanaf nu beschikbaar voor je op Postmates.

Veel Postmates-winkeliers gaan ook over op Uber Eats. In de Uber Eats-app kun je zien welke winkeliers op dit moment beschikbaar zijn. Er komen steeds nieuwe winkeliers bij.

Als een account geblokkeerd is, betekent dit dan dat mijn andere account ook geblokkeerd is?

Accountblokkades worden per geval beoordeeld en betekenen niet altijd dat je de toegang op beide platforms wordt ontzegd.

In bepaalde gevallen kan de toegang tot je account op beide platforms worden beperkt. In sommige situaties niet en daarom raden we je altijd aan om in te loggen op je account om je toegang te bevestigen.

Hoe log ik in op mijn bestaande Postmates-account?

Als je wilt inloggen op je Postmates-account, voer je het telefoonnummer in dat je hebt gebruikt om je aan te melden in de app of op de website. Je wordt eerst gevraagd om je account aan een bestaand Uber-account te koppelen of om een nieuw Uber-account aan te maken.

Na het koppelen kun je je Postmates-telefoonnummer blijven gebruiken om in te loggen.

Ik heb een nieuw telefoonnummer. Kan ik het bijwerken in Postmates? Zo niet, welk telefoonnummer kan ik gebruiken om in te loggen op mijn Postmates-account?

Je kunt je telefoonnummer in Postmates niet meer wijzigen nadat je je Postmates- en Uber-account hebt gekoppeld. Je kunt je oude Postmates-telefoonnummer blijven gebruiken om in te loggen op je account.

Je kunt ook je e-mailadres gebruiken om in te loggen op je account, klik daarvoor op de link Kan niet inloggen op het inlogscherm.

Accounts koppelen

Ik heb een Uber Eats-account. Waarom kan ik het niet koppelen?

Misschien is er een probleem met je inloggegevens van Uber Eats, zoals een onjuist wachtwoord. Neem contact op met het supportteam van Uber Eats voor hulp bij het inloggen.

Worden al mijn betalingsgegevens, saldi, tegoeden, cadeaubonnen, contant geld, etc. overgedragen naar Uber Eats wanneer ik mijn account koppel?

Ja, wanneer je je accounts koppelt, worden je betaalmethoden en eventuele cadeaubonnen of Postmates Cash overgedragen. Je bestaande Postmates Cash-waarde is in de Uber-app beschikbaar als Uber Cash.

Ik wil mijn accounts koppelen, maar het lukt niet. Hoe komt dit?

We staan elke dag steeds meer Postmates-klanten toe om hun Postmates-account te koppelen aan hun Uber Eats-account. Houd je e-mails en de Postmates-app in de gaten voor meer informatie.

Kan ik mijn Postmates-app koppelen aan mijn Uber-app of heb ik twee apps nodig?

We wijzigen het restaurantaanbod in de Postmates-app niet. Je kunt de Postmates-app bijna hetzelfde blijven gebruiken.

Alle restaurants op Postmates zijn beschikbaar via Uber Eats.

Kan ik mijn Postmates-account bekijken nadat ik het heb gekoppeld aan mijn Uber-account?

Als je je Postmates- en Uber-accounts hebt gekoppeld, blijven veel van je gegevens beschikbaar in de Postmates-app. Zo kun je bijvoorbeeld nog steeds eerdere bestellingen bekijken en heb je vaak toegang tot de betalingsgegevens die je eerder hebt ingevoerd.

Privacy en gegevens

Hoe gebruikt Uber Eats mijn Postmates-gegevens?

Meer informatie over hoe Uber je gegevens gebruikt, vind je op de pagina Privacyoverzicht.

Waarom worden mijn gegevens met Uber gedeeld? Zijn mijn gegevens veilig?

Meer informatie over hoe Uber je gegevens gebruikt, vind je op de pagina Privacyoverzicht.

Hoe kan ik aanvragen indienen bij Uber Eats met betrekking tot mijn persoonsgegevens?

Zie Een privacyvraag indienen.

Promoties, tegoeden, Wallet en terugbetalingen

Betekent dit dat ik promoties, contant geld, tegoeden, etc. bij de verschillende apps kan gebruiken?

Promoties zijn beperkt tot Postmates of Uber Eats, afhankelijk van waar de promotie geldt. Je ontvangt berichten die duidelijk maken of een promotie geldig is voor Uber Eats of voor Postmates.

Je kunt contant geld en tegoed gebruiken voor bestellingen via Postmates of Uber Eats. Je kunt je beschikbare saldo bekijken in je Uber Eats-Wallet of in de Postmates-Wallet.

Postmates-cadeaubonnen worden overgezet naar Uber Eats. Je kunt deze cadeaubon gebruiken voor bestellingen via Uber Eats of Postmates.

Waarom kan ik geen terugbetaling voor mijn bestelling ontvangen?

Zo vraag je een terugbetaling aan voor een Postmates-bestelling die je hebt gemaakt voordat je je Postmates-account aan Uber koppelde:

1. Ga naar het tabblad Bestellingen en selecteer de betreffende bestelling.
  2. Klik op Help en volg de app-instructies.

Als je deze bestelling oorspronkelijk bij Postmates Cash hebt geplaatst, ontvang je een terugbetaling in de vorm van Uber Cash. Voor alle andere betaalmethoden gaat je terugbetaling naar de betaalmethode die je oorspronkelijk voor de transactie hebt gebruikt.

Ons beleid is onlangs gewijzigd. Onze excuses voor het ongemak. Je kunt een terugbetaling aanvragen voor een bestelling tot 48 uur na het moment waarop je deze hebt geplaatst. Na 48 uur kom je niet meer in aanmerking voor een terugbetaling.

Waarom zie ik extra kaarten op mijn account?

Als je een Uber-account had voordat je je Postmates-account aan Uber koppelde, zie je alle betaalmethoden die je eerder hebt gebruikt via Uber en Postmates. Wil je geen betaalmethode meer gebruiken voor Uber of Postmates? Volg dan onderstaande instructies:

1. Ga naar de Wallet.
  2. Tik op de betaalmethode.
  3. Selecteer Betaalmethode verwijderen.

Waarom herken ik geen betaalmethode in mijn Uber Wallet?

Ga als volgt te werk om de gegevens van je betaalmethoden te bekijken:

1. Ga naar de Wallet.
  2. Selecteer een betaalmethode.

Wil je geen betaalmethode meer gebruiken voor Uber of Postmates? Volg dan onderstaande instructies:

1. Ga naar de Wallet.
  2. Tik op de betaalmethode.
  3. Selecteer Betaalmethode verwijderen.

Waarom zien mijn maandelijkse/jaarlijkse besparingen er anders uit dan in de oude Postmates-app?

In de nieuwe app houden we de besparingen voor de vorige lidmaatschapscyclus bij. Als je maandelijkse pas bijvoorbeeld op 1 januari wordt verlengd en je op de ochtend van 1 januari kijkt, zie je geen besparingen. Dit betekent niet dat je de afgelopen maand niet hebt bespaard op bestellingen. Gedurende een overgangsperiode kunnen we geen jaarlijkse besparingen weergeven.

Hoe verwijder ik een betaalmethode uit mijn Uber Wallet?

Je kunt de details van je betaalmethoden bekijken door naar de Wallet te gaan en een betaalmethode te selecteren. Wil je geen betaalmethode meer gebruiken voor Uber of Postmates? Volg dan onderstaande instructies:

1. Ga naar de Wallet.
  2. Tik op de betaalmethode.
  3. Selecteer Betaalmethode verwijderen.

Wat gebeurt er met mijn Postmates Cash-saldo?

Postmates Cash is beschikbaar in de Uber Wallet als Uber Cash. Je bestaande saldo is daarom omgezet naar Uber Cash.

Ga als volgt te werk om dit saldo en je recente Uber Cash-transacties te bekijken:

1. Ga naar het tabblad Wallet in het app-menu.
  2. Tik op de Uber Cash-kaart.

Je kunt de Wallet ook bekijken door in je browser naar wallet.uber.com te gaan.

Ik zie het saldo van mijn Postmates Cash of cadeaubon niet in mijn Uber Wallet. Wat kan ik doen?

1. Controleer of het saldo is gebruikt voor een recente bestelling.
  2. Ga naar Wallet in het app-menu en tik op de Uber Cash-kaart (hiermee krijg je een overzicht van je recente Uber Cash-transacties).
  3. Controleer of het saldo is gebruikt voor een recente bestelling.

Als het saldo niet is gebruikt voor een recente bestelling, neem dan contact op met de klantenservice van Uber Eats.

Waar kan ik mijn Postmates-cadeaubon inwisselen?

Als je een niet-ingewisselde Postmates-cadeaubon hebt, ontvang je een nieuwe cadeauboncode (via e-mail) voor hetzelfde bedrag, die je rechtstreeks op Uber kunt inwisselen. Je oude Postmates-cadeauboncode wordt gedeactiveerd.

Postmates Unlimited

Wat gebeurt er met mijn Postmates Unlimited-abonnement?

Als je een bestaande abonnee bent, blijft je Postmates Unlimited-abonnement grotendeels ongewijzigd. Je ontvangt nu gegarandeerd 5% korting op elke bestelling.

Ik heb zowel Postmates Unlimited als Uber Eats/Uber-pas. Wordt dit samengevoegd?

Als je zowel een Unlimited- als een Uber Eats-pas hebt, annuleren we je Uber Eats-pas en behouden we je Unlimited-lidmaatschap. Dit geldt voor alle gevallen, behalve voor Amex-kaarthouders die een gratis Uber Eats-pas krijgen. Voor hen annuleren we het Unlimited-abonnement.

Mijn Postmates Unlimited-abonnement is niet overgezet of mijn Unlimited-abonnement lijkt eerder af te lopen dan ik had verwacht. Hoe komt dit?

Het is mogelijk dat je betalingsautorisatie aan het einde van de cyclus is verlopen. Geef opnieuw betalingstoestemming in de nieuwe app om te blijven genieten van je Unlimited-voordelen.

Ik ben een nieuwe abonnee of mijn Unlimited-abonnement is verlopen en de nieuwe voordelen komen niet overeen met wat ik eerder kreeg. Hoe komt dit?

We respecteren de bestaande Postmates-voordelen voor huidige abonnees. Voor nieuwe abonnees gelden ook nieuwe voordelen.

Krijg ik als bestaand Postmates Unlimited-lid nog steeds dezelfde voordelen?

We respecteren de bestaande Postmates-voordelen voor huidige abonnees. Voor nieuwe abonnees gelden ook nieuwe voordelen.

Als ik lid ben van Postmates Unlimited, gelden mijn voordelen dan zowel voor bestellingen bij Postmates als bij Uber Eats?

Ja, je voordelen gelden bij beide services.