Jag kan inte gå online för att köra

Till att börja med ska vi bara bekräfta att du är på rätt plats.

Kontrollera de vanliga orsakerna nedan om du inte kan gå online för att köra.

Nätverksanslutningen

Du kanske befinner dig i ett område med begränsad eller obefintlig nätverkstäckning på mobilen. Testa att köra till en annan plats med bättre täckning.

Gammal appversion eller ett gammalt operativsystem på enheten

Ofta kan man lösa problemet genom att avinstallera och installera om appen.

Kontobegränsningar

Några av de vanligaste orsakerna:

1. Du kör utanför serviceområdet i den stad som du registrerat dig i. Vill du köra i en ny stad?
  2. Ditt omdöme är för lågt. Ta reda på hur du kan förbättra dina omdömen.
  3. Om du kör i USA eller Kanada kan du ha överskridit körtidsgränsen på din plats.

Ändringar i din kontostatus

Kontrollera din mejl (inklusive skräppostmappen) för att se om du fått ett mejl med ärenderubriken ”Ett meddelande från Uber” och avsnittet Inkorg i appen för att se om du fått besked från Uber varför du inte kan gå online.

Några av de vanligaste orsakerna:

• Dokument har slutat gälla eller behöver laddas upp igen.
  • Nya dokument som nyligen laddades upp väntar på granskning.
  • Kontot är pausat.

Om du fortfarande har problem efter att ha kontrollerat punkterna ovan ska du fylla i fälten nedan så hjälper vi dig.