Redigera din Uber Eats-meny

Om du vill redigera menyn ska du öppna Menyverktyget genom att följa stegen nedan:

1. Logga in på restaurant.uber.com/.
  2. Ange användarnamn, lösenord och din fyrsiffriga PIN-kod.
  3. Öppna Menyverktyget genom att klicka på MENY i det vänstra sidofältet.

Information för kassasystemsanvändare: Om restaurangens kassasystem är integrerat med Uber Eats-menyn ska du inte skicka in ändringarna via Menyverktyget. Ändra istället menyn direkt i kassasystemet.

Gör så här för att lägga till ett menyobjekt

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ÖVERSIKT.
  2. Välj LÄGG TILL OBJEKT i rullgardinsmenyn bredvid sökfältet.
  3. Ange informationen i sidopanelen REDIGERA OBJEKT. (Se till att inkludera en utförlig beskrivning och ett foto).
  4. Klicka på SPARA.

Gör så här för att uppdatera ett menyobjekt

Du kan ändra ett objekts namn, beskrivning och anpassning samt ge ytterligare storleksalternativ.

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ÖVERSIKT.
  2. Sök efter eller välj objektet för att öppna sidopanelen REDIGERA OBJEKT.
  3. Om du vill uppdatera grundläggande information klickar du på fliken OM.
  4. Du uppdaterar objekttypen genom att klicka på rullgardinsmenyn nedanför PRODUKTTYP.
  5. Om ytterligare fält krävs visas de nedan.
  6. Klicka på fliken INFORMATION för att uppdatera annan information, som till exempel kostkategorier.
  7. Klicka på SPARA.

Gör så här för att ta bort ett menyobjekt

Kom ihåg att ett objekt försvinner helt från alla menyer om du tar bort det.

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ÖVERSIKT.
  2. Sök efter eller välj objektet för att öppna sidopanelen REDIGERA OBJEKT.
  3. Klicka på de tre lodräta punkterna uppe till höger bredvid knappen SPARA.
  4. Klicka på TA BORT.

Gör så här för att lägga till en kategori

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ÖVERSIKT.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn LÄGG TILL bredvid sökfältet.
  3. Välj LÄGG TILL KATEGORI.
  4. Ange uppgifterna och klicka på SPARA.

Gör så här för att uppdatera en kategori

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ÖVERSIKT.
  2. Klicka på den kategori du vill uppdatera.
  3. Redigera informationen i sidopanelen REDIGERA KATEGORI.
  4. Klicka på SPARA.

Obs: Du kan även uppdatera en kategori när du redigerar ett menyobjekt. Följ stegen under GÖR SÅ HÄR FÖR ATT UPPDATERA ETT MENYOBJEKT och gå till fliken GRUNDLÄGGANDE för att uppdatera kategorin därifrån.

Gör så här för att uppdatera en anpassningsgrupp

Anpassningsgrupper hjälper kunderna att anpassa sina måltider. Om du till exempel vill låta kunderna anpassa en typ av pastasås kan du lägga till en anpassningsgrupp som heter ”Val av sås”.

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ANPASSNINGSGRUPPER längst upp.
  2. Klicka på eller lägg till den anpassningsgrupp du vill uppdatera.
  3. Redigera information i sidopanelen REDIGERA ANPASSNINGSGRUPP:
    • Lägg till eller ta bort alternativ
    • Redigera priser för alternativ
    • Redigera regler för anpassningsgrupp

Obs: Du kan även uppdatera en anpassningsgrupp när du redigerar ett menyobjekt. På sidan Översikt letar du upp menyobjektet med önskad anpassningsgrupp. Klicka på anpassningsgruppens namn under objektet och redigera sedan uppgifterna i sidopanelen Redigera anpassningsgrupp.

Fler sätt att redigera menyn hittar du i artiklarna nedan:

Så här pausar du menyn

På fliken Översikt finns en knapp som anger om den valda menyn är Live eller Pausad. Klicka på knappen ”Redigera” för att växla menyn till antingen Live eller Pausad.