Hur senarelägger jag en beställning?

Om det blir för mycket att göra i köket kan du senarelägga en beställning i Uber Eats Orders. På beställningssidan trycker du på knappen uppe till höger för beställningshjälp.

Alternativ för att senarelägga beror på beställningsstatusen.

Leveranspartnern har INTE tilldelats beställningen ännu

• Välj ”Senarelägg beställning” för att lägga till mer tid. Du kan välja att lägga till 5, 10, 20 eller 30 minuter till beställningens tillagningstid.

Leveranspartnern har tilldelats beställningen.

• Efter att beställningen har accepterats eller skickats kommer du inte att kunna uppdatera din tillagningstid. En upphämtningsbeställning skickas automatiskt till en leveranspartner när det är sju minuter kvar av tiden.

OBS: Om köket slutför tillagningen av en beställning tidigt kan du trycka på knappen klar, varpå en leveranspartner kommer att skickas till restaurangen.

TÄNK PÅ

Uber Eats Orders kan också automatiskt pausa inkommande beställningar.

Detta kan ske av två anledningar: – Om flera beställningar i rad inte accepteras – Det tar längre tid än vanligt för dig att acceptera beställningar, vilket gör att kunderna avbokar dem

För mer information om detta och för att kontrollera om du för närvarande är pausad, läs artikeln Varför pausas beställningar automatiskt?

Mer utbildning om Uber Eats Orders hittar du i vår utbildning.