Ge en förare ett omdöme

Omdömen hjälper oss att se till att upplevelsen är bra för både passagerare och förare. Därför tar vi dem på stort allvar. Förare med låga omdömen kan förlora åtkomsten till appen.

Om du vill ge en förare ett omdöme är det bara att följa anvisningarna i appen i slutet av resan. Du blir också ombedd att ge föraren ett omdöme längst ner på det kvitto som mejlas till dig.

Det kan också hända att du kan ge föraren ett omdöme under resan (beroende på din plats):

1. Öppna appen.
  2. Tryck på den vita skärmen på huvudskärmen för att expandera reseinformationen.
  3. Tryck på ”Ge omdöme eller dricks” bredvid ”Hur går resan?”.
  4. Välj det antal stjärnor (1–5) som du vill ge som omdöme om föraren.
  5. Lägg till eventuell dricks och välj ”Spara”.

Om du ger föraren ett omdöme:

• Vid ett omdöme på 5 stjärnor har du möjlighet att ge dem en komplimang. De flesta passagerare ger ett 5-stjärnigt omdöme om det inte förekom några problem med resan.
  • Vid omdömen på mindre än 5 stjärnor blir du ombedd att ge specifik feedback om resan eller föraren från en lista med vanliga problem. Ett 1-stjärnigt omdöme innebär vanligtvis att det var ett allvarligt problem med en förare.

Problem som resans pris, krångel med appen eller besvärliga samåkningsmatchningar är inte förarens fel och räknas därför inte in i hens sammantagna omdöme.

Du kan ge en förare ett omdöme inom 30 dagar efter en resa. Föraren får aldrig se det omdöme du ger.