Jag har en funktionsnedsättning. Hur begär jag återbetalning av eller dispens från väntetidsavgifter?

Passagerare med funktionsnedsättningar kan begära återbetalning av eller dispens från väntetidsavgifter om deras funktionsnedsättning påverkar förmågan att ta sig in i ett fordon inom några minuter från förarens ankomst till den angivna upphämtningsplatsen (för närvarande två minuter för UberX eller XL eller fem minuter för Black eller Black SUV-resor).

Återbetalning av väntetidsavgifter för passagerare med funktionsnedsättningar

Du kan begära en återbetalning om du har en funktionsnedsättning (eller har rest med en följeslagare med funktionsnedsättning, eller har beställt en resa åt en passagerare med funktionsnedsättning) och du under de senaste 30 dagarna har debiterats en väntetidsavgift när du var på upphämtningsplatsen när föraren anlände och behövde längre än den tilldelade tiden för att stiga på fordonet på grund av funktionsnedsättning.

Framtida dispens från väntetidsavgifter för passagerare med funktionsnedsättningar

Om du, eller en person som ofta följer med dig på resor, (i) har en funktionsnedsättning enligt den amerikanska lagen om funktionsnedsättningar och (ii) funktionsnedsättningen påverkar din eller din följeslagares förmåga att ta sig in i ett fordon inom den tilldelade tiden efter att ha mött upp fordonet på den angivna upphämtningsplatsen, kan du begära dispens från väntetidsavgifterna för ditt konto nedan genom att göra följande certifiering. Det kan ta minst sju dagar innan dispensen börjar gälla. Om du debiteras en väntetidsavgift efter att du har certifierat dig ska du begära återbetalning via länken ovan.

Certifiering av funktionsnedsättning

Genom att ange mina initialer nedan och välja ”Skicka” intygar och bekräftar jag frivilligt att:

Jag, eller en person som ofta följer med mig på resor, (i) har en funktionsnedsättning enligt den amerikanska lagen om funktionsnedsättningar och (ii) funktionsnedsättningen påverkar min eller min följeslagares förmåga att ta sig in i ett fordon inom den tilldelade tiden efter att ha mött upp fordonet på den angivna upphämtningsplatsen. Jag förstår att denna begäran kommer att verifieras och/eller granskas av Uber. Jag förstår vidare att Uber inte kommer att använda min certifiering i något annat syfte än att ta bort väntetidsavgifterna för mitt konto. Jag förstår också att Uber inte åtar sig några ytterligare förpliktelser eller skyldigheter i samband med denna information eller min certifiering.