Vanliga frågor om paketleveranser

VAD ÄR UBER CONNECT?

Uber Connect låter dig begära att en förare ska leverera paket till den person som väntar på den angivna avlämningsplatsen.

Vad kan jag skicka?

För paket som levereras med fordon kan du skicka små eller medelstora paket som:

• Inte innehåller förbjudna föremål (se listan över förbjudna föremål nedan)
  • Inte överskrider vikt- eller värdebegränsningarna för en leverans
  • Enkelt får plats i bagageluckan på ett medelstort fordon
  • Är stängda, ordentligt förseglade och redo för upphämtning

För paket som levereras med cykel eller scooter kan du skicka små eller medelstora paket som:

• Inte innehåller förbjudna föremål (se listan över förbjudna föremål nedan)
  • Har en sammanlagd maxvikt på 15 pund och ett sammanlagt högsta värde på 100 USD
  • Enkelt får plats i en ryggsäck
  • Är stängda, ordentligt förseglade och redo för upphämtning

Förbjudna objekt

Om inte annat anges i ditt avtal omfattar förbjudna objekt, men är inte begränsade till:

• Alkohol
  • Djur
  • Skjutvapen
  • Ömtåliga objekt
  • Pengar/presentkort/etc.
  • Narkotika

Om ditt paket innehåller ett förbjudet objekt eller strider mot restriktionerna ovan kan föraren avboka din beställning.

Så här beställer du en leverans

Gör så här för att beställa en leverans:

1. Tryck på paketikonen i Uber-appen.
  2. Välj ”Skicka ett paket” eller ”Ta emot ett paket” och ange avsändarens eller mottagarnas information. Kom ihåg att alltid fylla i dessa uppgifter så att du kan aktivera PIN-koden för leverans.
  3. Tryck på ”Välj anslut”.
  4. Läs igenom riktlinjerna för paket och välj ”Jag förstår”.
  5. Granska leveransinformationen, välj leveransalternativ och lägg till särskilda instruktioner.
  6. Bekräfta din leveransförfrågan.

Du kan inte ändra upphämtnings- eller avlämningsadressen efter att du beställt leveransen.

PIN-koden för leveransen är ett sätt att bekräfta att ett paket levererades, men det kan finnas tillfällen då det inte är möjligt att hämta PIN-koden. Om du aktiverar en PIN-kod för leverans kommer den att synas i appen och delas med den person som tar emot objektet. Mottagaren ska vara redo att hämta upp leveransen och dela PIN-koden med föraren.

Om ditt paket skadades under leveransen och du vill begära återbetalning av leveranskostnaden måste du skicka in ett foto och en beskrivning av skadan inom tre arbetsdagar efter leveransdatumet.

Uber försäkrar inte paketleveranser.

Se de allmänna villkoren för fullständig information. Överträdelser av de allmänna villkoren kan leda till att ditt konto inaktiveras utan föregående meddelande.

Kan jag skicka ett paket till någon som en överraskning?

Vi rekommenderar att du informerar mottagaren om leveransen så att de kan möta upp föraren på trottoarkanten och hämta paketet från fordonet.

Om du skickar paket till någon som en överraskning måste du tydligt instruera föraren i meddelandeavsnittet i Uber-appen att lämna paketet vid mottagarens dörr. Föraren kan alltid avböja sådana beställningar.