Jag vill rapportera en resa som nekades på grund av diskriminering

Uber förväntar sig att förare följer alla delstatliga, federala och lokala lagar när det gäller transport av passagerare. Enligt Ubers community-riktlinjer tolereras inte diskriminering av något slag av passagerare eller förare.

Detta inkluderar att vägra att transportera passagerare på grund av egenskaper som skyddas av federal lagstiftning. Dessa egenskaper omfattar (men är inte begränsade till) följande:

• Etnicitet
  • Hudfärg
  • Religion
  • Nationellt ursprung
  • Ålder (40 år och äldre)
  • Kön
  • Sexuell läggning
  • Könsuttryck
  • Graviditet
  • Medborgarskap
  • Funktionsnedsättning

Uber tillämpar en nolltoleranspolicy mot all slags diskriminering. Detta innebär att förare kommer att förlora kontoåtkomst om de upptäcks ha vägrat service till passagerare baserat på någon av ovanstående egenskaper.

Om du nekades service på grund av federalt skyddade egenskaper kan du meddela oss här.