Postmates – Vanliga frågor

Vad som händer och varför

Varför uppdateras Postmates-upplevelsen?

Nu när Postmates och Uber Eats har gått samman uppdaterar vi Postmates-upplevelsen för att ge dig bättre service och kunna erbjuda fler restauranger, snabbare service och smartare rekommendationer.

Vad förändras med Postmates-upplevelsen?

Vi behåller allt du älskar med Postmates, men med ett nytt utseende och en ny känsla. Dessutom får du ett bredare utbud av restauranger, livsmedelsbutiker och mycket mer.

När kan jag förvänta mig att se ändringarna?

Vi kommer gradvis att lansera de nya uppdateringarna av Postmates-upplevelsen under de kommande månaderna.

Jag har inget Uber Eats-konto, varför tror ni att jag har det?

Om din kontoinformation är kopplad till ett Uber Eats-konto trots att du inte har något ska du ta kontakt med Uber Eats-supportteamet för att undersöka saken.

Allmän kontoinformation

Varför måste jag logga in på Postmates med mitt Uber-konto?

Postmates och Uber Eats har gått samman för att ge dig bättre service med fler restauranger, snabbare service och bättre rekommendationer. Länka dina Postmates- och Uber-konton via din Postmates-app för att dra fördel av denna gemensamma upplevelse!

Vad gör jag om jag inte vill ha ett Uber Eats- eller Postmates-konto?

Användare kommer att få meddelanden från Uber där de ombes att länka sina konton. Du kan välja att inte länka ditt konto, men då kommer du inte att kunna använda Postmates. Användare kan förvänta sig att få meddelanden som beskriver vad man kan förvänta sig och hur man väljer bort kontolänkning.

Jag får ett felmeddelande: ”Ditt PM-konto har länkats till Uber, för att fortsätta …” Vad är detta?

iOS: Uppdatera din app via App Store.

Android: Uppdatera appen i Play Store.

Kommer alla restauranger som är tillgängliga för mig på Postmates att vara tillgängliga i Uber Eats?

Ja, de handlare som var tillgängliga för dig tidigare kommer att förbli tillgängliga för dig på Postmates framöver.

Många Postmates-handlare kommer också att gå över till Uber Eats. Kontrollera i Uber Eats-appen vilka handlare som är tillgängliga just nu. Vi tar alltid in nya handlare.

Om jag är blockerad på ett konto, betyder det att jag är blockerad på det andra?

Kontoavstängningar utvärderas från fall till fall och innebär inte alltid att en användare är avstängd på båda plattformarna.

Din kontoåtkomst kan vara begränsad på båda plattformarna i vissa fall. I vissa situationer kommer detta emellertid inte att vara fallet och därför rekommenderar vi alltid att du försöker logga in på kontot för att bekräfta din åtkomst.

Hur loggar jag in på mitt befintliga Postmates-konto?

För att logga in på ditt Postmates-konto ska du ange det telefonnummer du använde för att registrera dig i appen eller på webbplatsen. Du kommer först att bli ombedd att länka ditt konto till ett befintligt Uber-konto eller få vet hur du skapar ett nytt Uber-konto.

Efter länkningen kan du fortsätta att använda ditt Postmates-telefonnummer för att logga in.

Jag har bytt telefonnummer. Kan jag uppdatera det på Postmates? Om inte, vilket telefonnummer ska jag använda för att logga in på mitt Postmates-konto?

Du kan inte ändra ditt telefonnummer på Postmates när du har länkat ditt Postmates- och Uber-konto. Du bör fortsätta att använda ditt gamla Postmates-telefonnummer för att logga in på ditt konto.

Alternativt kan du logga in på ditt konto med din e-postadress genom att klicka på länken Kan inte logga in på inloggningsskärmen.

Länka konton

Jag har ett Uber Eats-konto, varför kan jag inte länka det?

Det kan ha uppstått ett problem med dina Uber Eats-inloggningsuppgifter, t.ex. ett felaktigt lösenord. Ta kontakt med Uber Eats-supporten för att få hjälp med inloggningen.

Kommer alla mina betalningsuppgifter, saldon, krediter, presentkort, kontanter osv. att överföras till Uber Eats när jag länkar mitt konto?

Ja, när du länkar dina konton kommer dina betalningsmetoder och eventuella presentkort eller Postmates Cash att överföras. Ditt befintliga Postmates Cash-värde kommer att vara tillgängligt i Uber-appen som Uber Cash.

Jag vill koppla ihop mina konton, men jag kan inte det. Varför?

Vi fortsätter att tillåta fler och fler Postmates-kunder att länka sitt Postmates-konto till sitt Uber Eats-konto varje dag. Håll utkik i din inkorg och i Postmates-appen för mer information.

Kan jag länka min Postmates-app till min Uber-app eller behöver jag två appar?

Vi kommer inte att ändra restaurangutbudet i Postmates-appen. Du kan fortsätta att använda Postmates-appen utan större förändringar.

Alla restauranger på Postmates finns tillgängliga i Uber Eats.

Kan jag komma åt mitt Postmates-konto efter att ha länkat det till mitt Uber-konto?

När du har länkat dina Postmates- och Uber-konton kommer en stor del av dina uppgifter att finnas tillgängliga i Postmates-appen. Du kommer till exempel fortfarande att kunna granska tidigare beställningar och ofta ha tillgång till betalningsuppgifter som du tidigare har angett.

Sekretess och uppgifter

Hur kommer Uber Eats att använda mina Postmates-uppgifter?

Du hittar mer information om hur Uber använder dina uppgifter på sidan Sekretessöversikt.

Varför delas mina uppgifter med Uber? Är mina uppgifter säkra?

Du hittar mer information om hur Uber använder dina uppgifter på sidan Sekretessöversikt

.

Hur skickar jag förfrågningar till Uber Eats om mina personuppgifter?

Se Skicka in en sekretessförfrågan.

Kampanjer, krediter, plånboken och återbetalningar

Innebär detta att jag kan tillämpa kampanjer, kontanter, krediter med mera utbytbart mellan appar?

Kampanjer kommer att begränsas till antingen Postmates eller Uber Eats, beroende på var kampanjen gäller. Du kommer att få meddelanden som visar om en kampanj gäller för Uber Eats eller Postmates.

Kontanter och krediter kan användas för beställningar som görs på Postmates eller Uber Eats. Du kan se ditt tillgängliga saldo i plånboken på Uber Eats eller Postmates.

Postmates-presentkort överförs till Uber Eats. Du kan använda detta presentkort för beställningar som görs på antingen Uber Eats eller Postmates.

Varför kan jag inte få någon återbetalning för min beställning?

Så här begär du en återbetalning för en Postmates-beställning som du gjorde innan du länkade ditt Postmates-konto till Uber:

1. Gå till fliken ”Beställningar” och välj relevant beställning
  2. Klicka på ”Hjälp” och följ anvisningarna i appen.

Om du ursprungligen gjorde den här beställningen med Postmates Cash kommer du att återbetalas i form av Uber Cash. För alla andra betalningsmetoder kommer din återbetalning att gå till den betalningsmetod som du ursprungligen använde för transaktionen.

Våra policyer har nyligen ändrats och vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta orsakar dig. Du kan begära återbetalning för en beställning upp till 48 timmar från det att du gjorde den. Efter 48 timmar kommer du inte längre att ha rätt till en återbetalning.

Varför ser jag ytterligare kort på mitt konto?

Om du hade ett Uber-konto innan du kopplade ditt Postmates-konto till Uber kommer du att se alla betalningsmetoder som du tidigare hade på Uber och Postmates. Om du inte längre vill använda en betalningsmetod för Uber eller Postmates:

1. Gå till ”Plånboken”.
  2. Tryck på betalningsmetoden.
  3. Välj ”Ta bort betalningsmetod”.

Varför känner jag inte igen en betalningsmetod i min Uber-plånbok?

Så här granskar du detaljerna för dina betalningsmetoder:

1. Gå till ”Plånboken”.
  2. Välj en betalningsmetod.

Om du inte längre vill använda en betalningsmetod för Uber eller Postmates:

1. Gå till ”Plånboken”.
  2. Tryck på betalningsmetoden.
  3. Välj ”Ta bort betalningsmetod”.

Varför ser mina månatliga/årliga besparingar annorlunda ut jämfört med det jag såg i den gamla Postmates-appen?

I den nya appen kommer vi helt enkelt att spåra besparingar för den senaste medlemskapscykeln. Till exempel, om din månadskupong förnyas den 1 januari och du kollar på morgonen den 1 januari kommer du inte att se några besparingar. Det betyder inte att du inte sparade på beställningar under föregående månad. Under en övergångsperiod kommer vi inte att kunna visa årliga besparingar.

Hur tar jag bort en betalningsmetod från min Uber-plånbok?

Du kan granska detaljerna för dina betalningsmetoder genom att gå till ”Plånboken” och välja en betalningsmetod. Om du inte längre vill använda en betalningsmetod för Uber eller Postmates:

1. Gå till ”Plånboken”.
  2. Tryck på betalningsmetoden.
  3. Välj ”Ta bort betalningsmetod”.

Vad händer med mitt Postmates Cash-saldo?

Postmates Cash finns tillgängligt i Uber-plånboken som Uber Cash och ditt befintliga saldo har omvandlats till Uber Cash.

Gör så här för att visa detta saldo och dina nyligen genomförda Uber Cash-transaktioner:

1. Gå till fliken ”Plånboken” i appmenyn.
  2. Tryck på Uber Cash-kortet.

Du kan också nå Plånboken genom att gå till wallet.uber.com i webbläsaren.

Jag ser inte mitt saldo för Postmates Cash eller presentkort i min Uber-plånbok. Vad ska jag göra?

1. Kontrollera om saldot användes för en nyligen genomförd beställning.
  2. Gå till ”Plånboken” i appmenyn och tryck på Uber Cash-kortet (då kommer du till en historik över dina nyligen genomförda Uber Cash-transaktioner.)
  3. Kontrollera om saldot användes för en nyligen genomförd beställning.

Om saldot inte användes för en nyligen genomförd beställning ska du ta kontakt med Uber Eats kundsupport.

Var löser jag in mitt Postmates-presentkort?

Om du har ett oanvänt Postmates-presentkort får du en ny presentkortskod (via e-post) på samma belopp som kan lösas in direkt på Uber. Din gamla Postmates-presentkortskod kommer att inaktiveras.

Postmates Unlimited

Vad händer med mitt Postmates Unlimited-abonnemang?

Om du är en befintlig prenumerant förblir ditt Postmates Unlimited-abonnemang i stort sett oförändrat. Du får nu en garanterad rabatt på 5 % på varje beställning.

Jag har både Postmates Unlimited och Eats/Uber Pass. Kommer de att sammanslås?

Om du har både Unlimited och Eats Pass avslutar vi ditt Eats Pass och behåller ditt Unlimited-medlemskap. Detta gäller i alla fall utom Amex-kortinnehavare som får ett kostnadsfritt Eats Pass. För dem kommer vi att avsluta Unlimited-abonnemanget.

Mitt Postmates Unlimited-abonnemang överfördes inte eller så verkar mitt Unlimited-abonnemang löpa ut tidigare än väntat. Varför?

Det är möjligt att din betalningsbekräftelse har förfallit/förfaller vid cykelns slut. Vänligen godkänn betalningen på nytt i den nya appen för att fortsätta åtnjuta dina Unlimited-förmåner.

Jag är en ny prenumerant eller så har mitt Unlimited-abonnemang löpt ut och den nya uppsättningen förmåner ser annorlunda ut än vad jag hade tidigare. Varför?

Vi tillhandahåller den befintliga uppsättningen Postmates-förmåner för befintliga prenumeranter. Nya prenumeranter får en uppdaterad uppsättning förmåner.

Kommer jag som befintlig Postmates Unlimited-medlem fortsätta att få samma förmåner?

Vi tillhandahåller den befintliga uppsättningen Postmates-förmåner för befintliga prenumeranter. Nya prenumeranter får en uppdaterad uppsättning förmåner.

Om jag är Postmates Unlimited-medlem, kommer mina förmåner nu att gälla vid beställning från både Postmates och Uber Eats?

Ja, dina förmåner gäller för båda tjänsterna.