Beskyttelse af personlige oplysninger for passagerer

Hos Uber sætter vi pris på din tillid og vil gerne oplyse om, hvordan vi hjælper med at beskytte dine personlige oplysninger.

Chauffører får aldrig vist:

• Dit efternavn
  • Dit telefonnummer – selv når du ringer eller sender en sms til chaufføren via Uber-appen
  • Den vurdering, du giver dem
  • Dit profilbillede

På de fleste markeder får chauffører kun vist dit omtrentlige afhentningssted, før de accepterer en tur. Når turen er afsluttet, fjernes adresseoplysningerne, hvorefter chauffører udelukkende får vist den omtrentlige placering af dit afhentnings- og afleveringssted.

Typen af omtrentlige afhentnings- og afleveringssteder, som chauffører får vist, varierer afhængigt af dit markeds adressestrukturer, lokale regler og loyalitetsprogrammer for chauffører. Nogle eksempler på formater for omtrentlige placeringer omfatter: gadekryds, gadenavn, seværdigheder og særlige formater såsom nummeret på terminalen og udgangsdøren, hvor I skal mødes, når du skal afhentes i lufthavnen.

Sådan deler du din placering med Uber

Du behøver ikke at slå din enheds placeringstjenester til for at bruge Uber-appen. Men visse funktioner, f.eks. deling af din tur med kontakter, du har tillid til, kræver dog placeringsoplysninger for at fungere.

Hvis du ikke bruger placeringstjenester, kan du stadig bruge Uber ved manuelt at angive dine afhentnings- og afleveringssteder i appen. Du kan også bruge gadekryds eller orienteringspunkter i stedet for en adresse.

I Uber-appens indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger kan du vælge, om du vil bruge placeringstjenester.

Sådan deler du dit afhentningssted med chaufføren

Hvis din enhed er konfigureret til at dele din placering med Uber, kan du også vælge at dele dit aktuelle afhentningssted med chaufføren. Når deling af aktuel placering er aktiveret, bliver din placering kun delt med chaufføren, når vedkommende er tæt på dit afhentningssted, og den anslåede ankomsttid er under 3 minutter.

Denne funktion er slået til som standard, men du har mulighed for at sætte funktionen på pause eller deaktivere den når som helst under afhentningen. Du kan også slå denne funktion til og fra i dine indstillinger.

Se, download eller slet dine data

Du kan se en onlineoversigt over dine kontooplysninger, som kan omfatte:

• Samtaler i appen
  • Antal ture, du har taget
  • Oplysninger om Uber Eats-bestillinger

Du kan også anmode om en kopi af dine data, som du kan downloade.

Hvis du sletter din Uber-konto, slettes dine data også i Ubers systemer. Uber kan opbevare visse oplysninger, efter en konto er slettet, når det kræves eller tillades af loven.